Rabokkal ebédelt Ferenc pápa, ketten meg is lógtak

Két rabnak nyoma veszett, és még mindig nem sikerült megtalálni őket a Ferenc pápával október elsején tartott ebéd óta, amelyet a pápa rabokkal, szegényekkel és migránsokkal költött el – írja az MTI az olasz hatóságok szerdai bejelentése alapján.

 

A beszámoló szerint Ferenc pápa október elsején Bologna városában tett látogatásakor rabokkal, szegényekkel és migránsokkal ebédelt a Szent Petroniusról elnevezett bazilika kolostorában. Az ebéden csaknem ezren vettek részt. A rabokat a környező Castelfranco Emilia büntetés-végrehajtási intézetéből válogatták ki.

 

A kísérők az ebéd végén vették észre, hogy két olasz rabnak nyoma veszett. A két férfi kihasználta az egyházfő jelenléte miatti figyelmetlenséget és tömeget, és a történtek rekonstrukciója szerint már az ebéd előtt megszökött. A hatóságok csak most ismerték el, hogy a szökevényeket még nem sikerült megtalálni.

 

Ferenc pápa már több alkalommal találkozott rabokkal a börtönön kívül is, például a Vatikánban is vendégül látta őket, de most történt meg először, hogy a rabok a pápával való találkozót szökésre használták.

 

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »