Rabok adományoztak Balassagyarmaton

Rabok adományoztak Balassagyarmaton

Balassagyarmaton fogvatartottak adományoztak. A rabok segítettek egy kórháznak és egy gyermekotthonnak is.

Rabok adományoztak Balassagyarmaton, a városban működő kórház kapott pénzt tőlük.

„Jelenleg az elítéltek a saját pénzükből önkéntesen 69500 forintot, közel 70 ezer forintot gyűjtöttek össze számunkra, mivel az itteni beteg gyerekek részére egy hűtőszekrényt szeretnénk vásárolni” – mondta el dr. Bauer Viktor, a Dr. Kenessey Albert Kórház osztályvezető főorvosa.

Hírdetés

Az adventi időszakban minden évben több intézményt is meglátogatnak a fogvatartottak. Idén saját kezűleg vágtak ki egy fenyőfát a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon lakóinak.

„Jobb adni, mint kapni, ez a fő jelmondatunk. Ugyanis nem csak börtönlakók vagyunk, hanem a legtöbbünk ugye családapa, családdal rendelkezünk, gyerekeink vannak és ugye ebben az időszakban nekünk is különösen hiányoznak. Próbálunk többet hazagondolni, hisz ne felejtsük el, hogy a börtönbe – akármilyen vastagok a falak – a hit és a szeretet az a legfőbb erényünk, a legtöbb motivációs tényező számunkra” – mondta Száraz Krisztián, fogvatartott.

Az intézmény 200 ezer forint adományt is kapott.

„Mindenféleképp akár személyi, akár pedig tárgyi feltételeken tudunk javítani, ugye négy pavilonban és egy lakásotthonban, jó helye lesz ennek a pénznek. Minden olyan eszközzel próbálunk segíteni az ellátottainknak, ami a kényelmét fogja javítani” – árulta el Szabó Béla, a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézménytől.

A otthonban elhelyezett karácsonyfára a fogvatartottak saját készítésű díszei is felkerültek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »