Rablás és szeméremsértés Tiszaújvárosban – a vendégmunkás-import „járulékos velejárói"

Rablás és szeméremsértés Tiszaújvárosban – a vendégmunkás-import „járulékos velejárói"

Rablás és szeméremsértés Tiszaújvárosban – a vendégmunkás-import „járulékos velejárói”

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség rablás bűntette és szeméremsértés vétsége miatt vádat emelt egy 40 éves – „munkavégzés céljából” a városba érkezett – egyiptomi állampolgárságú férfival szemben.

A Tiszaújvárosban egy olasz cég alkalmazottjaként dolgozó vádlott 2019. február 24-én, este, a belvárosban figyelt fel a kerékpárjával hazafelé tartó sértettre, egy középkorú nőre.

Hírdetés

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok franciakrémesét!

Az ittas állapotban lévő vádlott futva követni kezdte kiszemelt áldozatát, majd amikor utolérte, hátulról meglökte, és a kerékpárjára szerelt kosárból megpróbálta kirántani a nő táskáját. A sértett azonban ellenállást tanúsított, segítségért kiáltott, és értékei védelmében dulakodni kezdett a támadójával, miközben erősen tartotta a táskát.

A vádlott, aki feltehetően nem számított ilyen komoly ellenállásra, végül eredeti tervét feladva elengedte a sértett táskáját, majd, miután sikerült megszereznie két franciakrémes süteményt a kerékpár kosarából, elmenekült a helyszínről. A sértett a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló hámsérüléssel járó sérüléseket szenvedett.

Azt csinálta, amit az egyiptomi barbárvilágban megszokott

Néhány nappal később az ismét ittas állapotban lévő vádlott kora délután, a belvárosban sétált, amikor a közelében felfigyelt egy fiatal nőre, akit követni kezdett. Amikor utolérte, hátulról a nő lábai között benyúlva a ruházatán keresztül a kezével végigsimította a sértett nemi szervét.

A nő bejelentését követően a kiérkező rendőrök a vádlottat rövid időn belül elfogták, mindkét cselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására. A nő a sérelmére elkövetett szeméremsértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A járási ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, kiutasítás, valamint közügyektől eltiltás kiszabására, továbbá vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »