Quo vadis Bayern München?

Quo vadis Bayern München?

Amikor szombat este a Bajnokok Ligája döntőjében összecsap egymással a Liverpool és a Real Madrid, a Bayern Münchennek is erősnek kell lennie. Szeme előtt zajlik ugyanis az a párharc, amelyet a negyeddöntőben történt kiesésével az FC Villareal ellen puskázott el.

Hasan Salihamidzic sportigazgató a kudarcot a szezon csalódásának nevezte. Elismerte, hogy számára a Bajnokok Ligája a legfontosabb, és ezért nem elégedett.

A csalódás ellenére mind Salihamidzic, mind Oliver Kahn klub ügyvezetője, mind pedig Herbert Hainer elnök hangsúlyozta, hogy a legfőbb cél a jövőben is a legjobb európai klubcsapatnak járó kupa megszerzése.

A klubhoz közel álló források szerint ez azonban nem lesz könnyű, aminek nem csak gazdasági, illetve pénzügyi okai vannak. Az utóbbi időben ugyanis felerősödtek a klubon belüli viszályok is.

Most mindenekelőtt a legfőbb feladat az, hogy az új igazolások, illetve a tervezett távozások frontján rendet teremtsenek.

Münchenben egyelőre két új érkezőt jeleztek, mégpedig az Ajax Amsterdam jobbhátvédje, Noussair Mazraoui, illetve a középpályás, Ryan Gravenberch személyében. Folynak a tárgyalások a Liverpool támadójának, Sadio Manénak igazolását illetően is.

Mindez némi megnyugvásra ad okot, de a viták ezzel még nem jutottak nyugvópontra.

Hírdetés

Mindenekelőtt Robert Lewandowski bejelentése okoz izgalmat. A világ egyik legjobbjának számító csatár ugyanis közölte, hogy egy évvel szerződésének lejárta előtt, azaz már most távozni kíván az FC Barcelonához.

A német válogatott és rendkívül tehetséges Serge Gnabry ugyancsak bejelentette, hogy 2023-ban lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani.

A két klubikon, Manuel Neuer, illetve Thomas Müller ugyan 2024-ig hosszabbított, ez azonban kevés volt a belső feszültségek csillapításához.

A bírálatok középpontjában a Hasan Salihamidzic áll. Sokan felróják, hogy a sportigazgató sem a klubon belül, sem kifelé képtelen megfelelően kommunikálni. Ez az oka annak, hogy több játékossal, illetve korábbi edzőkkel nehezen jutott közös nevezőre.

A Bayern korábbi sikeredzője, a német válogatott jelenlegi irányítója, Hansi Flick a játékosállomány összetétele miatt olyan mértékben tűzött ösze vele, hogy elsősorban felindulásból elhagyta a klubot.

Az utód, Julian Nagelsman a hírek szerint elődjénél kevésbé konfrontatív. Többször hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a játékosállomány megerősítésére van szükség. Egy esetleges Bajnokok Ligája-győzelem csakis így lehetséges.

Salihamidzic szerződése 2023-ban jár le. A klub legfelsőbb vezetői, köztük legfőbb mentora, a jelenlegi tiszteletbeli elnök, Uli Hoeness egyelőre kiállnak mellette.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »