Queen filmbemutató a Wembleyben

Queen filmbemutató a Wembleyben

Ma este mutatják be a Wembley stadionban a Bohemian Rhapsody című filmet, amely a Queen együttes pályafutásáról és különleges tehetségű, extravagáns frontemberük, Freddie Mercury életéről szól.

A főszereplők, valamint Brian May és Roger Taylor részvételével zajló eseményre minden pár óra alatt minden jegy elkelt, 6500 Queen-rajongónak lesz lehetősége megtekinteni a filmet azon a helyszínen, ahol a zenekar pályafutásának talán legnagyobb sikerét aratta az 1985-ös, afrikai éhezők megsegítésére szervezett Live Aid koncerten. A filmben természetesen ez a fellépés is szerepel, az első nyilvánosságra került forgatási videó is a Wembleyben készült, amelyen a Freddie Mercuryhez megszólalásig hasonló Rami Malek a fél világot elkápráztatta.

Hírdetés

A forgatás nem volt zökkenőmentes. Eredetileg Sasha Baron Cohen nézte ki magának ezt a projektet, az ő elképzelései azonban nem nyerték el a Queen tagjainak tetszését. Aztán Bryan Singer rendező kapott lehetőséget a szereplőválogatásra, ő javasolta Rami Maleket a főszerepre. Tavaly novemberben a bemutató kitűzött dátuma veszélybe került, mivel Singer nem tért vissza a forgatásra a hálaadási ünnep alkalmából engedélyezett szünidőről. A Twentieth Century Fox stúdió szerint „váratlanul elérhetetlenné vált”, később azzal egészítették ki közleményüket, hogy Singer megbetegedett. Több amerikai és brit filmes portál azonban – stábtagokra hivatkozva – arról írt, hogy a rendezővel már az X-Men forgatásán is gondok voltak: órákat késett, sőt gyakran oda sem ért a forgatási helyszínre. A Hollywood Reporter szerint a Queen-film készítése során is pattanásig feszült a helyzet a producerek, a stáb és a rendező között, sőt a színészek közül többen azzal fenyegetőznek, hogy otthagyják a produkciót. Egyes jeleneteknél állítólag a vezető operatőr ugrott be Singer helyett, hogy mentse a helyzetet. 

A film főcímében mégis Singer neve szerepel, a rendező azonban nem lesz ott a mai bemutatón, amely végül az eredetileg tervezettnél (december 25.) előbbre került. 

A hazai mozik jövő hétfőtől vetítik a Bohemian Rhapsodyt. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »