Puzsér nem tud választani Tarlós és Karácsony közül, ezért ő is elindul

Az ősszel teljesen függetlenül induló egykori LMP- és Jobbik-jelölt szerint ezt a választást is a NER nyerte, és mivel nem tud választani Karácsony Gergely és Tarlós István között, el kell indulnia a polgármesterségért. Puzsért az Azonnali hívta fel.

– Mivel kommentálná az előválasztás eredményét?

– Nem kell csodálkozni az eredményen. A balliberális média olyan szemérmetlenül támogatta az elmúlt hetek során Karácsony Gergelyt, hogy a várható eredmény született. A balliberális network minden erejét összeszedte, ezért el lett felejtve, hogy Karácsony Gergely a Fidesz-MSZP parkolási maffiától rendelt meg parkoltatást, el lett felejtve, hogy ő jelentette ki, hogy el kell gondolkodnia rajta, milyen politikai közösséghez tartozik.

Egyedül annyi a kérdés, hogy mi a problémája a balliberális világnak a fideszes média túlsúllyal. Ők jól láthatóan ugyanekkora túlsúlyt gyakorolnak a saját riválisaikon. Biztos nagyobb a Fidesz médiatúlsúlya arányaiban, mint itt volt az MSZP-é?

– Kikre gondol?

– Népszava, ATV, 168 óra, Klubrádió, a teljes network. Minden, amit csak Orbán Viktor vásárolt meg nekik.

– Kálmán Olgával jobban jártunk volna?

Hírdetés

– Nem látom a különbséget. Az egyikük az MSZP jelöltje, a másik közvetlenül Gyurcsányé. Abban az értelemben jobb, hogy Gyurcsány most vesztett a befolyásából. De abban, hogy megint a NER nyert egy választást, nem olyan jó. Azt érzékeljük, hogy az MSZP közelebb áll a NER szívéhez, mint a DK, és Karácsony Gergely is, mint Kálmán Olga vagy Gyurcsány!

A NER számára jobban kézben tartható az is, ha Karácsony lesz a főpolgármester, úgyhogy azt gondolom, ez Orbán Viktor számára is egy megnyugtató eredmény. Marad a háztáji ellenzék, nem véletlenül vásárolt, tenyésztett és tartott nekik médiát, és ezzel az ellenzékkel Orbán Viktor örökké hatalmon lesz.

– Akkor jó döntés volt kiszállni az előválasztásból?

– Nem tehettem mást. Nem teljesítették a feltételeimet, például a programszintű egyeztetést. 40 órán keresztül tárgyaltam velük egy Budapest-minimumról, Budapestről egy szó nem esett. Így miért vegyek részt? Ellehetlenítették az online szavazást is. Nem kértem sokat. Elcsalt előválasztáson minek vennék részt? 

– Ősszel mennyi esélyt ad magának? 

– Nem tudom. Attól függ. Alakulhat a dolog úgy, hogy az emberek arról választanak, hogy mi legyen Budapest jövője. Ebben az esetben a legtartalmasabb koncepcióval én rendelkezek. De az is lehet, hogy ez lesz a polgárháború újabb fejezete, és senkit nem fog érdekelni Budapest. Akkor úgy vetődik fel a kérdés, hogy NER vagy változás? Akkor senkit nem fog érdekelni a Sétáló Budapest programja.

– Tarlós vagy Karácsony a jobb? 

– Visszautasítom a kérdést is. Ha bármelyiket tudnám választani, visszalépnék a javára, de ez nem választék. Ezért kell elindulnom. Egy gátlástalan hazudozó áll szemben egy gyáva helytartóval, nem választok közülük.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »