Putyint csókoló Trump került egy litván falra

Egy litván étterem falára került a kép, amely a Honecker–Brezsnyev-féle csókot idézi.

Litvánia fővárosában, Vilniusban egy barbecue étterem falára festettek pénteken egy képet, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnök és Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns vált csókot – írja a Politico.

Domynikas Ceckauskas, az étterem tulajdonosa szombaton azt mondta, azért készíttette el a falfestést, mert szerinte mindkét politikusnak nagy az egója és láthatóan jól kijönnek egymással. A kétméteres mű pedig „ironikus elképzelése annak, mi következhet”, ha Trumpot megválasztják az USA elnökének.

A festményt készítő Mindaugas Bonanu egy híres kép alapján dolgozott: mindenki ismeri Erich Honecker és Leonyid Brezsnyev csókjának fotóját – a szocialista vezetők között gyakran előfordult ilyen köszöntés. Az 1979-es csók pedig felkerült a berlini falra is.

Ugyan Oroszország és az Egyesült Államok viszonya nem rózsás az elmúlt években, Donald Trump kampánya során több alkalommal is erős vezetőnek nevezte Putyint. Utóbbi reagált: szerinte a z ingatlanmágnás kétségkívül tehetséges politikus – figyelmeztetett a Politico.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »