Putyin váratlan helyen bukkant fel

Az orosz elnököt ábrázoló, hatalmas transzparenst függesztettek ki csütörtökön New Yorkban az egyik hídra, majd a rendőrség egy bejelentést követően egy óra múlva eltávolította.

A 6×9 méteres óriás molinót az East River fölött átívelő, Manhattan alsó részét Brooklyn negyeddel összekötő Manhattan híd oldalára függesztették ki. Rajta Putyin öltönyös képe volt látható az orosz és a szíriai zászló előtt, alatta nagy betűkkel a béketeremtő (peacemaker) szó szerepelt. A felirat utalás arra, hogy a politikus vezette Oroszország tesz rendet Szíriában.

A New York-i rendőrség délután háromnegyed háromkor kapott telefonos bejelentést az esetről, a transzparens egy óra hosszat függött a hídon – közölte a hatóságok szóvivője. “Egyelőre nincsenek adatok arról, hogy ki és miért tette ki a (molinót), ki kell vizsgálni a történteket” – tette hozzá.

A rendőrség egyelőre senkit sem vett őrizetbe, de vizsgálják a híd és a közeli térfigyelő kamerák felvételeit, hogy azonosítsák az elkövetőt. Két éve hasonló eset történt, akkor szolidaritási csoportok egy tüntetés alkalmával hatalmas palesztin zászlót függesztettek a Manhattan híd oldalára.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Soros “emberiesség elleni gyűlöletes bűncselekményekkel” vádolja PutyintTrump nem szereti Putyint, de nem is utáljaPutyin és Erdogan a szíriai helyzetről is tárgyaltRovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: Vlagyimir Putyin, Egyesült Államok, New York, plakát, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »