Putyin újra a csúcson: Az oroszok nem akarnak női elnököt Putyin helyett

Putyin újra a csúcson: Az oroszok nem akarnak női elnököt Putyin helyett

Az oroszok egyharmada szeretné, ha nő vezetné az államot a következő 10-15 évben. A legtöbben újraválasztanák Putyint 2018-ban.

Oroszországban a VCIOM állami közvélemény-kutató csütörtökön adta közre legutóbbi felmérésének adatait. Főleg az elnökválasztásról, valamint arról kérdezték az embereket, mi a véleményük a nők szerepéről a politikai életben. A megkérdezettek 49%-a nem látna szívesen nőt az orosz elnöki pozícióban. (2014-ben egyébként a női államfőt támogatók és ellenzők százalékos aránya még 46-42 volt.)

Vlagyimir Putyin valószínűleg 2018-ban is indul az elnökválasztáson. Fotó: Europress / Sean Gallup – Getty Images

A felmérésben résztvevők 77%-a ennek ellenére támogatta, hogy minél több nő kapcsolódjon be a politikai életbe. A válaszadók 64%-a fontosnak tartja a férfiak és nők közötti jogegyenlőséget, de 30%-uk szerint ez egyáltalán nem fontos. A VCIOM eredményei alapján a nyilatkozók 74%-a újraválasztaná Putyint, akinek ezzel négyéves csúcsra ért a támogatottsága. Putyinról és támogatóiról egyébként a Levada köztpont is hasonló eredményeket közölt a napokban. Putyin valószínűleg 2018-ban ismét indulni fog az elnökválasztáson. Győzelme esetén a negyedik, ezúttal 2024-ig tartó államfői ciklusát kezdhetné meg Oroszországban – írja az MTI.

Forrás: Beküldte Olvasónk A.V., faktor.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Hírek, Külföld Tagged: oroszok, Vlagyimir Putyin


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »