Putyin tagadja, hogy övé lenne a titkos, Fekete-tenger melletti palota

Tagadta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Moszkvában, hogy az övé lenne az a titkos palota a Fekete-tenger partján, amelyet Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus állítása szerint ő birtokol.

Mint azt megírtuk, a Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) múlthét kedden tett közzé egy oknyomozó riportot Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményéről, Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotájáról, amire információi szerint eddig közel 100 milliárd rubelt (körülbelül 400 milliárd forintot) költöttek.

A 17 ezer négyzetméteres terület saját kikötővel, templommal és határátkelővel is rendelkezik, a légterében pedig repüléstilalmi zónát alkottak.

Hírdetés

Az angol feliratos anyagot hétfő kora délutánig egyébként több mint 86 millióan nézték meg a YouTube-on.

Putyin egy diákokkal megtartott találkozón a videóval kapcsolatban mindössze annyit mondott, nem látta a videót, mivel nem volt rá ideje. De kisebb részleteket látott belőle, amit az asszisztensei állítottak össze a számára. Közölte, 

„Semmi, amire ott (a filmben) rámutattak, nem a tulajdonom, és nem volt sem az én tulajdonom, sem a rokonaim tulajdona. Soha”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »