Putyin tagadja, hogy az Orosz Birodalom határait szeretné visszaállítani

Putyin tagadja, hogy az Orosz Birodalom határait szeretné visszaállítani

Nyitókép: Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vlagyimir Putyin orosz elnök a két szeparatista ukrajnai régió elismerése kapcsán elutasította azt a kijelentést, miszerint az Orosz Birodalom határait szeretné visszaállítani – tájékoztatott az Interfax ügynökség.

„Oroszország tegnap elfogadta azt a döntést, melynek értelmében elismerte két donbaszi népköztársaság szuverenitását. Szeretném megelőzni azokat a spekulációkat, miszerint Oroszország a birodalmi határait szeretné visszaállítani… Ez egyáltalán nem felel meg a valóságnak“

Hírdetés

– jelentette ki Putyin lham Alijev azeri elnökkel közös találkozója után.

Az orosz elnök továbbá azt is hozzátette, hogy Oroszország a Szovjetunió felbomlása után az „összes új geopolitikai tényt“ elfogadta, és azon dolgozik, hogy a Szovjetunió felbomlása után létrejött országokkal megerősítse a kapcsolatot. Ukrajna esetében azonban kivételt tett, hiszen „Ukrajnát a harmadik országok arra használják fel, hogy fenyegetést teremtsenek Oroszország számára“ – közölte Putyin.

Az ukrajnai válság azután éleződött ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a két szeparatista kelet-ukrajnai régióba, Donyeckbe és Luhanszkba orosz katonákat vezényelt. Mindezt azután, hogy bejelentette, elismerte a kelet-ukrajnai szakadár népköztársaságokat.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »