Putyin Scholznak: Az ukrán infrastruktúra elleni támadások elkerülhetetlenek

Putyin Scholznak: Az ukrán infrastruktúra elleni támadások elkerülhetetlenek

Olaf Scholz német kancellárral folytatott pénteki telefonbeszélgetése során Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy az ukrán infrastruktúra elleni orosz támadások „elkerülhetetlenek“. Ugyanakkor Putyin „kártékony” politikával vádolta meg a Nyugatot – közölte a Kreml.

 „Az ilyen intézkedések kényszerű és szükséges válaszlépésekké váltak Kijevnek az orosz polgári infrastruktúra elleni provokatív támadásaira“ – írta a Kreml az ukrán energialétesítmények elleni orosz támadásokkal kapcsolatos telefonhívás után. Szeptember közepe óta ez volt Putyin első telefonhívása Scholzcal.

„A figyelmünk a nyugati államok – köztük Németország – pusztító vonalára szegeződött, amelyek fegyverekkel pumpálják a kijevi rezsimet és kiképezik az ukrán hadsereget“ – tette hozzá a Kreml.

Hírdetés

Ez, valamint az Ukrajnának nyújtott átfogó politikai és pénzügyi támogatás Moszkva szerint ahhoz vezet, hogy „Kijev teljesen elutasítja a tárgyalások gondolatát“ – írja a Reuters.

Kijev többször kijelentette, hogy csak akkor kezd tárgyalásokat Moszkvával az ukrajnai konfliktus lezárásáról, ha Oroszország abbahagyja Ukrajna támadását, és kivonja csapatait Ukrajna területéről.

Putyin a telefonbeszélgetés során arról is beszélt, hogy Oroszországnak lehetővé kellene tenni, hogy részt vegyen azon incidensek kivizsgálásában, amelyeket a Kreml vezetője „terrortámadásnak“ minősített a Balti-tenger Északi Áramlat gázvezetékei ellen.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »