Putyin politikai okot sejt az orosz bombázások minősítése mögött

Az orosz elnök szerint aki háborús bűncselekménynek nevezi az orosz légierő tevékenységét, az nem veszi figyelembe a valóságot.

A szíriai Aleppóban végrehajtott orosz bombázásokat háborús bűncselekményeknek nevezni politikai retorika, amelynek nincs sok értelme és nem veszi figyelembe a valós helyzetet Szíriában – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a TF1 francia televíziónak adott, szerdán este sugárzott interjújában.

Az orosz államfő hozzátette: “Az a mélységes meggyőződésem, hogy a (közel-keleti) térségben, és kiváltképpen Szíriában uralkodó helyzetért nyugati partnereink, különösen az Egyesült Államok felelnek”.

A nyugati hatalmak háborús bűncselekményekkel vádolják a Bassár el-Aszad szíriai elnök vezette rezsimet és legfőbb támogatóját, Oroszországot, amely közölte, hogy nem állítja le légi hadműveleteit Szíriában.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Francia külügyminiszter: Putyinnak “nagyon kínos” lett volna most a párizsi látogatásPutyin: Moszkvát aggasztja, hogy megromlott a kapcsolata WashingtonnalMerkel felszólította Putyint, hogy vessen véget az erőszaknakRovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Vlagyimir Putyin, Oroszország, oroszok Szíriában, orosz légicsapás, légicsapás, Szíria, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »