Putyin: Oroszország semmit sem veszített a háborúval

Putyin: Oroszország semmit sem veszített a háborúval

„Épp ellenkezőleg: megerősítettük vele a szuveneritásunkat“ – jelentette ki az orosz elnök szerdán a Vlagyivosztokban rendezett Keleti Gazdasági Fórumon.

Az elnök beszédében Ukrajnát csak a gabonaexport kapcsán említette. A háborúval kapcsolatban a moderátor kérdezett, mégpedig, hogy mit veszített vele Oroszország.

„Semmit sem veszítettünk, és a jövőben sem fogunk veszíteni semmit. A legfőbb dolog, amit (a háborúval) elértünk, a szuverenitásunk megerősítése” – válaszolta Putyin.

Hírdetés

Minden felesleges, káros dolog és minden, ami akadályoz bennünket abban, hogy előrelépjünk, elutasításra kerül… Végső soron ez belülről erősíti országunkat” – jelentette ki az orosz elnök, ugyanakkor elismerte, hogy a konfliktus „bizonyos polarizációhoz” vezetett Oroszországban és a világban.

Az orosz elnök ezután ismét illegitimnek nevezte az ukrán kormányt, és tagadta, hogy Oroszország megsértette volna a nemzetközi jogot Ukrajnában. „Ami a katonai akciót illeti, mi nem kezdtünk el semmit, éppen befejezni próbáljuk“ – mondta Putyin.

(refresher.sk, cszs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »