Putyin – Oroszország határozottan védi nemzeti érdekeit

Putyin – Oroszország határozottan védi nemzeti érdekeit

Nincs megbocsátás azok számára, akik elfelejtették a második világháború tanulságait, és ismét agresszív terveket dédelgetnek – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap beszédében a Május 9-i moszkvai Győzelmi Parádén.

A háború annyi elviselhetetlen megpróbáltatást, bánatot és könnyet hozott, hogy ezt nem lehet elfelejteni. És nincs megbocsátás és mentség azok számára, akik ismét agresszív terveket ápolnak

– mondta az orosz elnök a moszkvai katonai parádé során.

Mint az orosz vezető rámutatott, majdnem egy évszázad telt el azóta, hogy “a szörnyű náci fenevad pimaszul erőre kapott Európa közepén, és a faji és nemzeti felsőbbrendűség szlogenjeit egyre cinikusabban hangzottak”, írja TASS. 

A világháborúba való becsúszás megakadályozására felszólított megállapodásokat könnyen áthúzták – tette hozzá.

A történelem következtetéseket és tanulságokat igényel, de sajnálatos módon megpróbálják újra szolgálatba állítani a nácik ideológiáját és azokat, akik megszállottjaik kizárólagosságuk téveszme elméletének

– hangsúlyozta az orosz elnök.

Putyin hangsúlyozta, hogy a beszédje nemcsak a különféle radikálisokról és a nemzetközi terroristák csoportosulásairól szólt. 

Ma megfigyelhetjük a keményfeszültségű castigátorok és követőik összegyűjtését, a történelem átírásának kísérletét, az árulók és bűnözők igazolását, akiknek keze civilek százezreinek vérében van

– jelentette ki Putyin.

2021-ig 80 év telt el a Szovjetunió Nagy Honvédő Háborújának kezdete óta – emlékeztetett az orosz vezető. 

Putyin hangsúlyozta, hogy 1941. június 22-e volt az ország egyik legtragikusabb dátuma az ország történetében.

Az ellenség megtámadta hazánkat, földünkre jött, hogy elpusztítsa, halált és fájdalmat, borzalmat és számtalan szenvedést hozott.

Nemcsak a politikai rendet és a szovjet rendszert akarta megdönteni, hanem mint államot, mint nemzetet is le akart rombolni, letörölni minket, népeinket a föld színéről

– mondta az orosz vezető.

Mint Putyin hozzátette:

az agresszió visszaszorítása iránti elhatározás általános, félelmetes és legyőzhetetlen érzése, mindent megtesznek az ellenség megállítása érdekében, valamint annak biztosítása érdekében, hogy a bűnözők és gyilkosok elkerülhetetlen és igazságos büntetést kapjanak- ez volt a válasz volt a náci hordák inváziójára.

Hírdetés

Győzelem Napja

A szovjet nép megvédte Szülőföldjét, és felszabadította Európa népeit a fasizmus elől, és történelmi ítéletet hozott a nácizmusról a harctéri fegyverek erejével, erkölcsi helyességének erejével, a katonák anyáinak önfeláldozó bátorságával, a várakozók hűségével. mindennap érkező hírek rokonaiktól és a felebarát iránti szeretet erőssége, amely az orosz karakterben rejlik – mondta Putyin.

Oroszország határozottan védi nemzeti érdekeit és biztosítja az orosz emberek biztonságát – mondta Putyin. 

“Oroszország következetesen védi a nemzetközi jogot. Ugyanakkor határozottan megvédjük nemzeti érdekeinket és népünk biztonságát” – hangsúlyozta az orosz vezető.

Mint az orosz államfő rámutatott:

ezt megbízhatóan garantálják Oroszország vitéz fegyveres erői, a Győzelem katonáinak örökösei”. 

“És természetesen [ezt garantálja] közös munkánk az ország fejlesztése érdekében, az orosz családok jóléte érdekében.”

Mint az orosz vezető emlékeztetett, “minden család szenten őrzi azok emlékét, akik biztosították a győzelmet”. 

“És mindig büszkék leszünk a tettükre” – hangsúlyozta Putyin.

A háborús veteránok, sorsuk és az Anyaország iránti hűség példát mutat az oroszok számára, “amely megőrzésére törekednünk kell” – jegyezte meg az orosz vezető.

Putyin hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a Nagy Honvédő Háborúban elért győzelem jelentőségét és értékét megtartsa “gondolataiban, tetteiben, tetteiben és jövőbeni eredményeiben a Jó Isten érdekében”.

A Szovjetunió győzelme a náci Németország felett az 1941-1945 közötti Nagy Honvédő Háborúban rendkívül fontos esemény volt az egész világ sorsa szempontjából – mondta az orosz elnök.

Az orosz vezető megfogadta, hogy az ország mindig emlékezni fog azokra a szovjet népekre, amelyek egy az egyben az ellenség ellen harcoltak a háború legnehezebb időszakában.

A győzelem napi felvonuláson az orosz vezető gratulált az oroszoknak a győzelem napján – “óriási, történelmi jelentőségű győzelem az egész világ sorsa számára, azon ünnepen, amely szent volt, és lesz szent Oroszország és népe számára. “.

“Ez az ünnep az rokonságot erősíti azokkal, akik elrobbantották, összetörték és szétzúzták az ellenséget, és a miénk a győztes generáció örököseinek joga, az a nemzedék, akit tisztelünk és büszkék vagyunk” – hangsúlyozta Putyin.

“Meghajolunk a bátorságod és a szellem ereje előtt, és köszönjük az egység és az Anya iránti szeretet halhatatlan példáját. Bebizonyítottad, hogy a lehetetlennek tűnő feladatot csak együtt lehet megvalósítani.

Legyőzted a könyörtelen ellenséget, megvédted otthonaid gyerekeidnek.

Mindig emlékezni fogunk arra, hogy a szovjet emberek tették ezt a nagy teljesítményt a háború legnehezebb időszakában, döntő csatákban, amelyek alakították a fasizmus elleni küzdelem kimenetelét.

Népünk egyedül volt, egyedül a fáradságos, hősies és áldozati út a győzelemhez, és keserű végig harcolt az összes határon, a földön, a tengeren és az égen a legkegyetlenebb csatákban

– hangsúlyozta Putyin.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Putyin – Oroszország határozottan védi nemzeti érdekeit appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »