Putyin miatt a kifutópályán fagyoskodtak a gépben rekedt utasok

Több utas rekedt egy, a kifutópályán álló, nyitott ajtajú repülőben egy szibériai repülőtéren a fagyos hidegben Vlagyimir Putyin elnök repülőgépének érkezése miatt – írja az MTI.

A szibériai Krasznojarszk Jemeljanovo nemzetközi repülőterén várakozásra kényszerített menetrend szerinti moszkvai járat utasai közösségi portálokon elmondták, hogy az elnöki gép érkezése miatt hirtelen leállították a beszállást. A repülőtéri dolgozók nem mehettek ki a kifutópályán álló géphez, hogy elvigyék a lépcsőt és bezárják az ajtókat, így az utasok kénytelenek voltak két órán át várni a -16 Celsius-fok körüli hidegben.

„Bezárták a repülőteret Putyin gépének érkezése miatt. Lezárták a kifutópályát” – írta az egyik utas, Grigorij Szkarcsenko a Facebook közösségi portálon.

Hírdetés

„Azt mondták, hogy húzzuk le a redőnyt a baloldali ablakokon. Nagyon fázunk” – írta egy másik utas, Marija Bisztrova a Twitter mikroblog portálon. „Vajon Putyin biztonsága miatt történt így, vagy azért, hogy ne lásson így bennünket? A körülményekből ítélve a második dolog történt” – tette hozzá.

Vlagyimir Putyin szerdán utazott Krasznojarszkba, hogy helyi üzletemberekkel találkozzon és részt vegyen a 2019-es téli univerziádé előkészítő vitájában.

Az orosz hatóságok gyakran drasztikus intézkedéseket hoznak az elnöki látogatással összefüggésben.

A helyi média korábban jelentette, hogy a hatóságok elrendelték a több mint egymillió lakosú, igencsak szennyezett levegőjű város üzemeinek, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátást az elnöki látogatás előtt.

Vlagyimir Putyin a március 18-i elnökválasztás nagy esélyese. Győzelme esetén ez lenne a 4. elnöki mandátuma, és 2024-ig állna az ország élén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »