Putyin Izrael ex-miniszterelnökének: „Nem fogom megölni Zelenszkijt”

Putyin Izrael ex-miniszterelnökének: „Nem fogom megölni Zelenszkijt”

Izrael korábbi miniszterelnöke, Naftali Bennett volt Bennett Hanoch Daum izraeli újságíró vendége egy vasárnap megjelent podcastban, számolt be a Guardian szemléjéről a 24.hu.

Bennett egy titkos, tavaly márciusi moszkvai útról mesélt, amikor is közvetíteni próbált a felek között. Ekkor Vlagyimir Putyinnal is személyesen beszélt, és rákérdezett az orosz elnöknél arra, hogy mi a terve Zelenszkijjel.

„Megkérdeztem tőle, hogy tervezi-e Zelenszkij megölését. Azt mondta, nem fogja megölni. Megkértem, hogy adja a szavát, amire ő azt mondta: Nem fogom megölni Zelenszkijt” – idézte fel moszkvai tartózkodását a volt izraeli kormányfő, aki ezután a reptérre ment, ahol már az ukrán elnökkel egyeztetett telefonon.

Hírdetés

Amikor elmondta Zelenszkijnek, hogy Putyin nem akarja őt likvidálni, az ukrán elnök visszakérdezett, hogy biztos-e ebben.

Azt mondtam neki, igen, 100 százalék, hogy nem fog megölni.

Bennett arról is beszélt a podcastban, hogy a közvetítői szerepvállalása során mindkét fél tett engedményeket: Zelenszkij lemondott arról, hogy Ukrajnát felvegyék a NATO-ba, míg Putyin feladta azt az elképzelését, hogy Ukrajnát teljesen demilitarizálja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »