Putyin és Erdogan a szíriai helyzetről is tárgyalt

A szíriai konfliktusról és a nagyszabású közös energetikai projektekről tárgyalt telefonon szerdán Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török államfő – közölte a Kreml sajtóosztálya.

A beszélgetést a török fél kezdeményezte. Putyin és Erdogan a jövő héten Isztambulban találkozik egymással. A két politikus hangsúlyozta: a nemzetközi közösség nagyobb erőfeszítésére van szükség a szíriai válság békés, politikai rendezéséhez, a feltételek biztosításához a konfliktus kiszélesedésének megakadályozására, illetve az égető humanitárius problémák megoldásához.

Az október 10-én, az isztambuli nemzetközi energetikai kongresszuson előirányzott személyes találkozó előtt Putyin és Erdogan az orosz-török együttműködés fejlesztésének aktuális kérdéseiről is eszmecserét folytatott.

A kiadott közlemény szerint a a két ország érdekelt a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok fokozatos normalizálásábabn és a nagyszabású közös energetikai projektek megvalósításában, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezeték-projektre és az akkuyui nukleáris erőmű megépítésére.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Megkapta első hivatalos engedélyeit a Gazprom a Török ÁramlatraPutyin: a parlamentnek erős, nagyhatalmi felhangok nélküli Oroszországot kell építenieErdogan: Törökország EU-csatlakozása “a játék végéhez ért”Rovatok: KülföldTelepülés: TörökországCímkék: Vlagyimir Putyin, Recep Tayyip Erdogan, Oroszország, Törökország, diplomácia, külföld, Szíria, szíriai helyzetForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »