Putyin és Biden telefonon tárgyalt

Többek között a koronavírus-világjárvány elleni harcban, valamint a gazdaságban és kereskedelemben folytatandó együttműködésről tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök kedden telefonon – közölte az orosz elnöki hivatal sajtószolgálata.

„A felek megvitatták a kétoldalú és nemzetközi napirend aktuális kérdéseit. Megvizsgálták a koronavírus-világjárvány jelentette súlyos probléma elleni harcban, valamint más területeken, köztük a gazdasági-kereskedelmi együttműködésben lehetséges együttműködés ügyét” – olvasható a közleményben.

Hírdetés

„A nemzetközi kérdések között szó volt az Egyesült Államok egyoldalú kilépéséről a Nyitott Égbolt szerződésből, az iráni nukleáris programról megkötött Közös Átfogó Cselekvési Terv problematikájáról, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsa állandó tagjainak csúcstalálkozójára vonatkozó orosz kezdeményezésről” – hangsúlyozta a Kreml.

Vlagyimir Putyin és Joe Biden elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy Oroszország és az Egyesült Államok kedden kicserélte a február 5-én lejáró a nukleáris hadászati támadófegyverzetek csökkentéséről megkötött orosz-amerikai Új START (START-3) szerződés meghosszabbításához szükséges dokumentumokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »