Putyin aláírta a vízummentességről szóló törvényt

A belépővel és úgynevezett szurkolói igazolvánnyal rendelkező drukkereknek nem lesz szükségük vízumra a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon – az erről szóló törvényt hétfőn írta alá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A szurkolói igazolvány kiváltásához – hasonlóan a 2014-es szocsi téli olimpián alkalmazottakhoz – online kell megadni a személyes adatokat. A dokumentum tíz nappal a torna 2018. június 14-ei kezdete előtt lép életbe és a tíz nappal a zárás utánig, tehát július 25-ig lesz érvényes.

A játékosok egyszerűsített vízumot kapnak majd. Putyin már a pályázati időszak alatt garantálta a vízummentességet. A két évvel ezelőtti ötkarikás játékok előtt is volt példa hasonló akcióra: a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008-as moszkvai döntőjére több tízezer Manchester United- és Chelsea-drukker utazhatott be „egyszerű” útlevéllel és belépőjeggyel.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az orosz-amerikai párbeszéd újraindítását szorgalmazza PutyinPutyin aláírta a nemzeti gárda létrehozásáról szóló törvénytPutyin: Válaszlépéseket tesz Oroszország, ha Finnország belép a NATO-baRovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Vlagyimir Putyin, 2018-as labdarúgó világbajnokság, Oroszország, szurkolók, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »