Putyin: a nyugati országok saját kudarcaikat fogják Oroszországra

Putyin: a nyugati országok saját kudarcaikat fogják Oroszországra

Vlagyimir Putyin szerint a nyugati országok saját problémáikat vetítik ki Oroszországra és Kínára.

Az elnök azt állítja, hogy míg Oroszország keményen igyekszik felépíteni egy „demokratikus világot”, addig a nyugati országok egy „Oroszország-ellenes” projektet hoztak létre, melynek Putyin szerint lényege, hogy a kormányok eltereljék a lakosság figyelmét saját országbeli problémáikról.

Putyin a nemzetközi biztonságról szóló moszkvai konferencián kijelentette, hogy a „globalista elitek” szándékosan konfliktusokat teremtenek szerte a világon, hogy elvonják a figyelmet az „akut társadalmi-gazdasági problémákról”, amelyekkel a nyugati világ országai szembesülnek.

E problémák közé sorolta a csökkenő életszínvonalat, a munkanélküliséget és a szegénységet. Az elnök szerint a nyugati országok megpróbálják elterelni a lakosság figyelmét azzal, hogy Oroszországot és Kínát hibáztatják saját kudarcaikért.

Hírdetés

Путін знову розійшовся ) pic.twitter.com/lbawGsXgRA

— Українська правда ✌️ (@ukrpravda_news) August 16, 2022

„Minden erejükkel megpróbálják fenntartani a hegemóniát és a hatalmat. Igyekeznek országaikat és népeiket a neokoloniális világrend szorításában tartani. Hegemóniájuk stagnálást jelent az egész világ, az egész civilizáció és a neoliberális totalitás számára is” – mondta Putyin a konferencián.

Putyin szerint továbbá a nyugatiak a háborúval kapcsolatban nem veszik figyelembe a káros neonacionalista ideológiák terjedését, míg az Orosz Föderáció „egy demokratikusabb világot épít, ahol minden ember joga biztosított”.

A Freedom House szervezet demokráciaszint-rangsorában azonban Oroszország megkapta a „not free” címkét, ami azt jelenti, hogy az Orosz Föderáció nem definiálható demokratikus országként. „Oroszország tekintélyelvű politikai rendszerében a hatalom Vlagyimir Putyin elnök kezében összpontosul” – jegyzi meg a Freedom House.

(refresher.sk, cszs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »