Putyin: a Nyugat újabb konfliktusokat tervez kirobbantani a FÁK-országok között

A Nyugat a Független Államok Közösségének (FÁK) tagállamai közötti újabb konfliktusok kirobbantásának forgatókönyvén dolgozik – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a FÁK hírszerző szolgálatainak vezetőivel megtartott csütörtöki videokonferenciáján.

– hangsúlyozta Putyin.

Az Oroszország és Ukrajna közötti háborút, valamint az egyes FÁK-országok határán történő konfliktusokat az orosz elnök a Szovjetunió összeomlása következményének nevezte. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a destabilizáció veszélye növekszik, a többi között az egész ázsiai-csendes-óceáni térségben is.

Hírdetés

Az orosz vezető azzal vádolta meg a FÁK-államok geopolitikai ellenfeleit, hogy készek felszítani a régi konfliktusokat, új válságokat teremtve, és bármely országot “válság epicentrumává tenni, ott színes forradalmat provokálni és vérfürdőt rendezni” annak érdekében, hogy “megakadályozzák egy igazságosabb világrend kialakulását”. Azt állította, hogy a Nyugat ragaszkodik a múlthoz, és megpróbál diktatúrát megvalósítani minden területen, a nemzetközi kapcsolatoktól kezdve a gazdaságon és a kultúrán át a sportig.

– hangoztatta Putyin.

Hangsúlyozta, hogy a külső biztonság és a belső stabilitás kulcsfontosságú feltétele annak, hogy a térség államai folyamatosan fejlődjenek. A FÁK-tagállamok biztonsági kockázatainak elemzésére és a kölcsönös támogatás megerősítésére szólított fel.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »