Putyin a Krím félszigeten

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krím félszigetre utazott, nem sokkal azután, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) meghiúsított ukrán katonai diverzáns akciókról tett bejelentést.

Azóta ez már az ötödik putyini látogatás a térségben, hogy Oroszország 2014-ben, a helyi népszavazás nyomán visszacsatolta Ukrajnától a félszigetet.

Oroszország nem tervezi, hogy megszakítsa diplomáciai kapcsolatait Ukrajnával – jelentette ki Vlagyimir Putyin a Krím félszigeten, Szevasztopolban. Ezzel reagált azokra a hírekre, miszerint a diplomáciai szakítás lehetőségét mérlegelték Moszkvában azután, hogy az FSZB bejelentést tett a félszigeten általuk leleplezett állítólagos ukrán diverzáns akciókról.

Putyin reményét fejezte ki, hogy az ukrán vezetésben "a józan ész kerekedik felül". Az orosz elnök szerint Kijev azért próbálta meg destabilizálni a Krímet, mert nem hajlandó végrehajtani az ukrajnai válság rendezéséről megkötött minszki megállapodásokat. Korábban Putyin arról is beszélt: Kijev veszélyes játékba kezdett, a terrort választotta a béke helyett.

Az orosz biztonsági tanács legutóbbi, augusztus 11-i tanácskozásán fokozott biztonsági intézkedések bevezetése mellett döntött a Krímben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »