Putin cáfolta Navalnijt, hogy övé lenne a milliárdos tengerparti luxusrezidencia

Putin cáfolta Navalnijt, hogy övé lenne a milliárdos tengerparti luxusrezidencia

Öt nap alatt közel 90 millióan nézték meg azt a professzionális szintű, mintegy két órás videót, melyben Alexej Navalnij egy luxusrezidenciát és hozzá tartozó szinte egész várost mutat be, mely állítása szerint Vladimír Putin tulajdona és egyben egyik otthona.

Az ingatlan ára Navalnij állítása szerint eléri az 1 milliárd eurót.

Vladimír Putin négy nap után megszólalt, és cáfolta legfőbb kritikusát, hogy övé lenne a Fekete-tenger partján elterülő ingatlan.

Sajtóhírek szerint Putin videókonferencián jelentette be, hogy a Gelendzsikiben palotakomplexum soha nem volt az övé, sem bárkié a környezetéből. Mint fogalmazott, az egész csak szóbeszéd, melynek célja, hogy „kimossa az emberek agyát.“

Hírdetés

Az időközben Navalnij felszólítására tízezres létszámban Oroszország szerte tüntetőket terroristáknak nevezte.

“Nem láttam azt a filmet, mert nem volt rá időm. Láttam viszon annak kivonatát, melyet asszisztenseim készítettek. Rögtön válaszolnák is a kérdésére: Semmi abból, amit ott mutogatnak, ne maz én tulajdonom. Ugyanúgy a hozzám közelálló embereknek sincs köze hozzá, és soha nem is volt. Soha!“

– idézte a Kommersant Putin levelét, melyben először reagált Navalnij állításaira.

A videóról, mely aprólékosan bemutatja a tengerparti luxusrezidenciát helikopterleszállóval, privát tengerparttal, ortodox templommal, földalatti jégpályával, borászattal, kastéllyal, stb. stb., itt írtunk bővebben.

Az orosz Korrupcióellenes Alap dokumentumfilmben leplezte le Putyin tengerparti luxusrezidenciáját

ČTK/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »