Püspöki szentmise a harminc éve újraszentelt rönöki Szent Imre-templomban

Püspöki szentmise a harminc éve újraszentelt rönöki Szent Imre-templomban

1992. szeptember 20-án szentelte újra Konkoly István szombathelyi megyéspüspök és Stefan László eisenstadti megyéspüspök a határ menti Rönök Szent Imre-templomát. Az újraszentelés harmincadik évfordulóján a két egyházmegye jelenlegi főpásztorai, Székely János szombathelyi és Ägidius J. Zsifkovics eisenstadti (kismartoni) püspök mutattak be szentmisét magyar, osztrák és horvát hívek jelenlétében.

A rönöki templom harminc évvel ezelőtti újraszentelésének évfordulója alkalmából szeptember 20-án újra együtt imádkoztak a magyar, osztrák és horvát hívek a határmenti templomban – hálát adva a felújításért, az összefogásért.

Szentbeszédében Székely János szombathelyi megyéspüspök kiemelte:

A főpásztor felidézte a templom 1951 utáni pusztulását, az 1970-es évekbeli határozatot a templom lebontásáról, valamint a burgenlandi hívek imádságát, összefogását a templomért ami elvezetett az 1992-es újraszentelésre.

– mondta Székely János. – Erre tanít a Biblia és az Egyházunk: a béke a szeretet és az igazságosság gyümölcse.

Hírdetés

Akkor lesz igazi béke a világban, ha az emberiség igazságos határokat húz a nemzetek között. Ha tiszteletben tartják a nemzetek jogait. Ha a javakat megtanuljuk igazságosan elosztani – hangzott el a szentbeszédben, melyet ITT hallgathatnak meg.

A szentmisében Székely János szombathelyi és Ägidius J. Zsifkovics eisenstadti megyéspüspök a hívekkel együtt imádkozott a békéért a templom Mária-szobra előtt, kérve a Szűzanya közbenjárását.

A szentmise végén Ägidius J. Zsifkovics, az Eisenstadti Egyházmegye főpásztora köszönetét fejezte ki Elfriede Jaindl asszonynak és Takács Gyula atyának a templomért végzett áldozatos és fáradhatatlan munkájukért.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »