Puklival támadja a Fidesz a reggeli tiltakozókat

Puklival támadja a Fidesz a reggeli tiltakozókat

A Fidesz szerint politikai akció volt a reggeli tanársztrájk, az LMP viszont üdvözli a tiltakozást.

A Fidesz politikai akciónak minősítette a reggeli tiltakozást. A nagyobbik kormánypárt arra hivatkozik, hogy a Tanítanék mozgalom egyik alapítója, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az MSZP tagja volt.

Az LMP viszont a kormányt teszi felelőssé a pedagógusok tiltakozásáért. Az ellenzéki párt emlékeztet, hogy a sztrájkjog korlátozása miatt a tanárok kénytelenek voltak a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlni.    

„A Lehet Más a Politika üdvözli a pedagógusok részéről mai napon megtartott polgári engedetlenségi akciót. Úgy látjuk, hogy a kormány nem adott más lehetőséget arra, hogy kifejezzék a tiltakozásukat, úgy érezzük, hogy ez az egy lehetőség van, ez az egy olyan lehetőség, amelyből ért a kormány és éppen ezért kiállunk az ő kezdeményezésük, a pedagógusok mellett” – fogalmazott Ikotity István országgyűlési képviselő.

Mint arról korábban beszámoltunk, iskolák százaiban kezdődött lyukasórával a tanítás szerdán. A közoktatás reformját követelő Tanítanék mozgalom polgári engedetlenségi akciójában különböző oktatási intézmények vettek részt országszerte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »