Pukliék elégedettek magukkal

Sikeresnek ítélte a Tanítanék mozgalom a szerda reggel 8 és 9 óra közötti időszakra meghirdetett polgári engedetlenségi akcióját.

A mozgalom három képviselője, Pilz Olivér, Pukli István és Törley Katalin az MTI-hez este eljuttatott közleményében az írta: "ilyen erejű megmozdulásra Magyarországon még nem volt példa". Rámutattak, kevés idejük volt a tantestületeknek arra, hogy megszervezzék az akciókat, mégis úgy látják, az ország sok pontján a nehézségek ellenére is sikerült láthatóvá tenni: együtt erősek.

Kitértek arra is: előzetesen mintegy kétszáz iskola jelezte, hogy részt vesz az akcióban, a beérkező visszajelzések alapján azonban ennél jóval több helyen mentek ki az iskolák elé.

A Tanítanék mozgalom délután 2 órai adatai szerint legalább háromszáz iskola és több mint hétezer ember vett részt a megmozdulásban – tudatták.

Mint írták, bíznak abban, hogy ez a nap nem múlik el nyomtalanul. Végső céljuk, hogy érdemi tárgyalásokon, az érintettek, szakértők bevonásával kezdődjön meg az oktatás átalakítása – közölték.

(MTI)

"Itt van az új miniszterelnök!" – Építgetik Puklit a tanárok elégedetlenségét meglovagolók

A kötelező erkölcstan- és hittanórák megszüntetését is követelik a ma Pukli szavára utcára ment tanárok


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »