Pukli válaszolt Orbánnak: a felvetésük nem vicc

Szerinte a miniszterelnök biztos azt hiszi, hogy mindez csak egy rossz álom. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete mellett a bocsánatkérés kezdeményezője Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója is reagált Orbán Viktor azon mondatára, miszerint, ő azt hitte, „az csak egy vicc”.

Középen Pukli István, a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, mellette balra Pilz Olivér tanár, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, jobbra Békés Gáspár diákolimpikon a Tanítanék Mozgalom által szervezett vonulásos pedagógusdemonstráció gyülekezőjén az Andrássy úton, Budapesten 2016. március 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Pukli a Népszabadságnak úgy nyilatkozott:

“Az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, számomra elég komikusnak tűnik, s megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük. Ezért ütik el “tréfálkozással”, félvállról vevéssel, lenéző gesztusokkal a tanárok, a szülők és a diákok komoly problémáit. Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom, és amikor felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint annak előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz.”

Pukli István a március 15-i Kossuth téri tanártüntetésen követelte azt Orbán Viktor miniszterelnöktől és Áder János köztársasági elnöktől, hogy kérjenek bocsánatot „az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől”. Erre válaszolta azt a miniszterelnök, hogy azt hitte, „az csak egy vicc”, és Kósa Lajos sem értette miért van szükség rá.

Az iskolaigazgató a lapnak arról is beszélt, hogy a bocsánatkérés, valamint Balog Zoltán emberi erőforrások miniszternek, és Palkovics László oktatási államtitkár visszavonulása mellett azt is követelik, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kapcsolódjon be az oktatás reformjáról szóló tárgyalásokba, a pénzcsapokat ugyanis ők kezelik, fajsúlyos kérdésekben nekik van valódi döntési jogkörük.

Forrás: vs.hu

The post Pukli válaszolt Orbánnak: a felvetésük nem vicc appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »