Pukli megindokolta a családi coming outot

Azért tárta nyilvánosság elé családja múltját, mert nem akarta, hogy rokonai bűneivel próbálják gyengíteni a március 15-i demonstráció erejét. Pukli István Zuschlag Jánosról is beszélt a Népszabadságnak adott interjújában.

Azért hajtotta végre a családi „coming outot”, hogy ne a március 15-i tüntetés előtt jöjjön elő bárki rokonai múltjával, bűneivel, s próbálja gyengíteni a demonstráció erejét – mondta Pukli István a Népszabadságnak adott interjúban. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója nevetségesnek nevezte, hogy Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő saját Facebook-oldalán „mocskos ávós nagypapázott”, a Magyar Idők listázta és politikai kötődéssel gyanúsítja a Tanítanék Mozgalom vezetőit, a TV2 pedig egyenesen magát Zuschlag Jánost vetette be, hogy besározza, s olyan színben tüntesse fel, mintha köze volna az elsíbolt pártpénzekhez. Az igazgató azt mondta, mindössze kétszer találkozott Zuschlag Jánossal, mindkét alkalommal egy nyári eseményen, még 17-18 éves korában, de barátok sosem voltak. Pukli elmondása szerint, miután belépett az Ifjú Szocialisták Mozgalomba, és megalapította a szekszárdi alapszervezetet, egyetlen alkalommal került „pénzügyekkel” kapcsolatba, amikor is meleg teát akartak osztani az embereknek, de erre nem kaptak pénzt.

Pukli nemcsak azért tárta nyilvánosság elé ávós nagyapjának és a kábítószerügyek miatt börtönben ülő bátyjának történetét, hogy önként elébe menjen a támadásoknak, hanem azért is, mert nem akarta, hogy hároméves fiának és egyéves lányának tovább kelljen cipelniük azt a terhet, amit családja már régóta cipel magával generációkról generációkra.

Gusztustalannak és gyomorforgatónak tartja, hogy „a közpénzből fenntartott köztelevízió” – elmondása szerint – szerény körülmények között élő szüleit zaklatni kezdte lakóhelyükön. Az igazgató elmondta, kollégái közül néhányan együttérzésüket fejezték ki az ügyek kapcsán, de az iskolában nem volt téma a felszínre került történet.

Pukli a lapnak azt is elmondta, mielőtt vallott a családi múltról, egyeztetett kollégáival is. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint félni kezdett a hatalom, mert látják, hogy erő van bennük, mögöttük, és igazuk van – ha nem lenne, nem támadnák őket. Véleménye szerint minden lejárató szándékú akció kontraproduktív, és őket erősíti. Szerinte a pedagógusok értelmesek, átlátnak a szitán, nem lehet megvezetni őket, ezek a módszerek náluk nem működnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »