Pukli: A kormány valódi ébredése fájdalmas lesz

A budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója reagált Orbán Viktorra, aki viccesnek titulálta a Tanítanék mozgalom által elvárt bocsánatkérést.

Ismeretes, Pukli István a március 15-i tanártüntetésen bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt és Áder János köztársasági elnököt. A kormányfő egy nappal később úgy reagált, hogy szerinte ez csupán egy tréfa, „olyan viccesen hangzott az egész”.

Az iskolaigazgató a Népszabadság hasábjain válaszolt Orbán reakciójára. Úgy fogalmazott, komikusnak tartja, és megerősíti azon véleményében, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, ezért üti el az egészet tréfálkozással, félvállról vevéssel és lenéző gesztusokkal. Hozzátette, szerinte titokban arra számíthatnak, hogy ez egy rossz álom, és ha felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint azelőtt, de a valódi ébredésük fájdalmas lesz.

Pukli Németh Szilárd ügynöközésére is válaszolt a Népszabadságnak. Bacsó Péter Tanú című filmjét idézve azt mondta, „nemcsak ügynök vagyok, de kém, áruló és rendőrspicli is. E forgatókönyvből kiindulva pedig az ítéletet már előre megírták.”

Megírtuk, mi lehet Pukliék receptje a sikerhez: a Fideszt hátrálásra bírni, a többi ágazatot bevonni és függetlennek maradni. Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője úgy fogalmazott, a demonstrációnak túl kell nőnie a szűk szakmai kereteken és egy általános kormányellenes tiltakozássá kell válnia.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »