Puccsistáknak tartják az orosz gépet lelövő török pilótákat

Őrizetbe vették Törökországban azt a két pilótát, aki tavaly novemberben lelőtt egy Szu-24-es orosz bombázót – erősítette meg kedden Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter a Habertürk tévében.

Ankara adatai szerint a két pilóta részt vett a szombatra virradó éjjel végrehajtott katonai hatalomátvételi kísérletben. A hatóságok szerint a puccs értelmi szerzői a török légierőhöz tartoztak.

Az orosz Szu-24-es lelövése vezetett tavaly Ankara és Moszkva viszonyának megromlásához. Vlagyimir Putyin orosz elnök a terroristák cinkosai által elkövetett “hátbatámadásnak” nevezte a történteket. Moszkva bocsánatkérést, a vétkesek megbüntetését és kártérítést követelt Ankarától.

A két ország között a kapcsolat csupán idén júniusban kezdett normalizálódni, amikor Recep Tayyip Erdogan török elnök a június 12-i Oroszország napja alkalmából levélben köszöntötte Putyint, és egyben reményét fejezte ki, hogy helyre lehet állítani a két ország közötti kapcsolatokat. Bocsánatot kért a gép lelövéséért és a két orosz pilóta haláláért.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Tudhatott a török hírszerzés a készülő puccskísérletrőlTisztogatási hullám Törökországban: 3 millió embert nem engednek szabadságraBrutális felvétel: Utasokkal teli autókat préselt szét egy tank TörökországbanRovatok: KülföldTelepülés: TörökországCímkék: Törökország, katonai puccs, török puccskísérlet, külföld, orosz gép, török hadseregForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »