Publicus: ragaszkodnak az Európai Unióhoz a magyarok, a Jobbik-szavazók többsége is újra belépne

Publicus: ragaszkodnak az Európai Unióhoz a magyarok, a Jobbik-szavazók többsége is újra belépne

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, július 1. és 6. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a választók Európai Unió, és intézményei nyilvánosságbeli megítélését. Tíz megkérdezettből heten azt gondolják, hogy az EU tagságunk első évtizede előnyös volt számunkra.

Ez 13 százalékpontos növekedés az egy évvel ezelőtti kutatásunkban mértekhez képest. A megkérdezettek majd’ kétharmada szerint tagságunkból nyújtotta lehetőségeket inkább ki tudtuk használni. Ezt egy évvel ezelőtt 7 százalékpontnyival kevesebben gondolták még így. A választók egyértelmű többsége, kétharmada egy most esetlegesen tartandó népszavazáson újra belépne az EU-ba. A biztos szavazók körében ez háromnegyedes támogatottságot jelent. Ez az arány szintén 7 százalékponttal növekedett az egy évvel ezelőttihez képest.

A megkérdezettek egyértelmű többsége, kétharmada (64 százalék) egy “most vasárnap” tartandó népszavazáson újra belépne az EU-ba. A biztos szavazók körében ez közel háromnegyedes támogatottságot jelent. Ez az arány szintén 7 százalékponttal növekedett az egy évvel ezelőttihez képest.

(Propeller)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »