Pszichiátrián és börtönben is hódít a vírus, vietnámi vendégmunkások fertőződtek meg

Pszichiátrián és börtönben is hódít a vírus, vietnámi vendégmunkások fertőződtek meg

Pszichiátriai osztályon ütötte fel a fejét az új típusú koronavírus Temes megyében, de egy húsüzemben több vietnámi vendégmunkás is megfertőződött. Marosvásárhelyen börtönőr tesztje lett pozitív.
Pszichiátriai osztályon ütötte fel a fejét az új típusú koronavírus Temes megyében, adta hírül vasárnap délután az Agerpres. A hírügynökség szerint a Bánságban egy másik gócot is azonosítottak, egy húsfeldolgozó üzem vietnámi vendégmunkásainál mutatták ki a kórokozó jelenlétét.

A gátaljai pszichiátriai kórházban hat esetet regisztráltak a hatóságok, a járványügyi vizsgálat még zajlik, az ankét során több mint száz mintát vettek az intézmény alkalmazottaitól és a beutalt betegektől.

Hírdetés

A húsfeldolgozó üzemben eközben nyolc vietnámi vendégmunkásról derült ki, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal.

A járványügyi ankét itt is folyamatban van, ugyanis a nyolc fertőzött 60 másik vietnámi vendégmunkással lakik együtt egy, az alkalmazó által rendelkezésükre bocsátott tömegszálláson. Utóbbiakat 14 napra karanténba helyezték. A fertőzésről Vietnám romániai nagykövetségét is értesítették. Temes megyében elérte a 600-at a pozitív esetek száma, jelenleg 33 beteget kezelnek kórházban.

Pozitív lett a koronavírustesztje a marosvásárhelyi börtön egyik alkalmazottjának is, jelentette hétvégén az országos börtönigazgatóság.

A rövid értesítés szerint ez munka közben folyamatosan viselte a védőfelszerelést, legutóbb június 24-én volt szolgálatban. Egyelőre más, koronavírussal fertőzött személyt nem azonosítottak a fegyházban. Közölték, a börtön vezetősége követni fogja a közegészségügyi igazgatóság utasításait, és továbbra is odafigyel az óvintézkedések betartására. A járvány kezdetén már volt egy fertőzés a börtön alkalmazottai között, a vírus akkor nem terjedt át a fogvatartottakra. Maros megyében vasárnapra kettővel nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma, elérve a 810-et.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »