PSD-szóvivő: 12 ezerrel nőtt az állami alkalmazottak száma a liberális kormány nepotizmusának köszönhetően

PSD-szóvivő: 12 ezerrel nőtt az állami alkalmazottak száma a liberális kormány nepotizmusának köszönhetően

Amióta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányra került, több mint 12 ezer személlyel bővült az államapparátus – állítja a Szociáldemokrata Párt (PSD).
Az alakulat szóvivője, Lucian Romaşcanu vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, a PNL kormányra kerülése óta 12 ezerrel nőtt az állami alkalmazottak száma, mivel – mint állítja – a liberálisok alkalmazták „protekciósaikat”.

– fogalmazott.

Hírdetés

A PSD-s politikus két képet is bemutatott ennek kapcsán, amelyeken állítása szerint a Nelu Tătaru egészségügyi tárcavezető, illetve a Ion Ştefan fejlesztési miniszter állami állásokhoz juttatott „rokonai, barátai, protezsáltjai” voltak láthatók.

A szóvivő ugyanakkor néhány, „a liberálisok rossz kormányzásából” adódó adatot is felsorolt, amelyek – szerinte – a kabinet inkompetenciáját támasztják alá.

„600 ezer alkalmazott van kényszerszabadságon, 425 ezer ember maradt munka nélkül. Az Eurostat szerint uniós viszonylatban Románia a harmadik helyet foglalta el 2020 márciusában a munkanélküliség növekedése tekintetében. 518.400 kkv zárt be vagy esett vissza a tevékenysége. 37 milliárd eurót veszítettek forgalmukból a romániai vállalatok. 170 ezer cég nem tudja, hogy újrakezdi-e tevékenységét június 1-je után. A bruttó hazai termék soha nem látott mértékben, 14,4 százalékkel esik vissza a második negyedévben, az árak pedig 22 százalékkel fognak nőni az Országos Statisztikai Intézet hivatalos előrejelzése szerint” – sorolta az adatokat a PSD-s politikus, hozzátéve, mindezek alapján a PSD a liberális kormány lemondását követeli.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »