PSD: rögzíteni kell a család fogalmát

PSD: rögzíteni kell a család fogalmát

A politikusoknak rendelkezniük kell az erővel ahhoz, hogy egyértelműen leszögezzék: meg kell őrizni Románia hagyományait és önazonosságát, és föltétlenöl módosítani kell az alkotmányt úgy, hogy teljesen világosan rögzítse a család fogalmát – jelentette ki pénteken Florin Iordache, a képviselőház szociáldemokrata párti (PSD) elnöke az alkotmánybíróság létrehozásának évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen.

flior_b

„Ahogy parlamenti elődeink 25 évvel ezelőtt olyan alkotmányt dolgoztak ki, amely letette az új, demokratikus társadalom alapjait, ugyanúgy nekünk is rendelkeznünk kell a bátorsággal, hogy elismerjük: a mai Romániában új alkotmányyra van szükség, amely az ország EU- és NATO-tagságára is reflektál, mivel amikor a jelenlegi alkotmányt 2003-ban kidolgozták, nem voltunk sem a NATO-nak, sem az EU-nak tagjai” – mutatott rá Iordache.

A politikus szerint a parlament és az alkotmány szövegét kidolgozó bizottság előtt jelentős kihívás tornyosul, de mindenképpen módosítani kell a családra vonatkozó cikkelyt, amelynek egyértelműen meg kell határoznia a család fogalmát. „Arról a népi kezdeményezésről van szó, amely során 3 500 000 polgár azt mondta: egyértelművé kell tenni a 48. cikkelyt. A jelenlegi kormány egyes tagjainak álláspontja ellenére ki kell mondanunk: meg kell őriznünk Románia hagyományait és önazonossságát, ezért mindenképpen módosítani kell az illető cikkelyt, és egyértelműen rögzíteni kell a család fogalmát. Meggyőződésem, hogy ez az ambiciózus kezdeményezés az összes parlamenti frakció támogatását élvezi majd, de támogatják az érintett intézmények, a szakértők és az alkotmányjogászok is” – mutatott rá Iordache.

Mint ismeretes, a Koalíció a Családért nevű vallásos szervezet több mint hárommillió támogató aláírást gyűjtött össsze alkotmánymódosító kezdeményezéséhez. A szervezet azt szeretné elérni, írjanak ki népszavazást az alkotmány módosítássáról, amelyben rögzítenék, hogy család csakis egy férfi és egy nő házassága nyomán jöhet létre. Ezzel vennék elejét a homoszexuális házasság törvényesítésének.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »