Prostituáltként futtattak nőket – a bűnszervezet irányítói is nők voltak

Prostituáltként futtattak nőket – a bűnszervezet irányítói is nők voltak

Prostituáltként futtattak nőket – a bűnszervezet irányítói is nők voltak

Nőket prostituáltként dolgoztató szervezet 16 tagja ellen emeltek vádat emberkereskedelem miatt – közölte a Pest Megyei Főügyészség. A kiterjedt hálózatot két nő irányította.

Hírdetés

A vádirat szerint a 2013 és 2019 között működő, kiterjedt hálózatot két nő irányította, a többiek hozzátartozóik vagy ismerőseik voltak. A szervezet rendszeresen hálózott be különböző módszerekkel – hamis ígéretekkel, fenyegetéssel – nőket, akiket Németországba vittek. A legtöbbször hely- és nyelvismerettel nem rendelkező nőkkel prostitúciós tevékenységet végeztettek bérelt ingatlanokban.

Az ügyfelektől a szolgáltatásokért kapott összegek nagyobbrészt a szervezet tagjaihoz kerültek. A kizsákmányolt nőknek vagy csak elenyésző részt, vagy semmit nem adtak a pénzből.

A nőket egyszerű értéktárgyként adták-vették egymás között is a szervezet tagjai. A lelkileg már kiégett sértetteket hazaszállították, és kitették családjuknál. Emellett megállapodás alapján is foglalkoztattak önszántukból prostitúciós tevékenységet folytató nőket.

A szervezet tagjai tevékenységükkel csaknem hatszázmillió forintot kerestek.

Az elkövetők családjai a ház körüli munkák ellátására szegény, nélkülöző embereket vettek magukhoz, akiket kizsigerelve dolgoztattak, gyakran egyéb jövedelmeiket is elvéve.

A főügyészség többrendbeli minősített emberkereskedelem, kényszermunka és minősített kerítés bűntette miatt emelt vádat.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »