Prostituáltat futtató cigánybűnöző letartóztatását indítványozta a főügyészség

Prostituáltat futtató cigánybűnöző letartóztatását indítványozta a főügyészség

Prostituáltat futtató cigánybűnöző letartóztatását indítványozta a főügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szökésben volt férfinak a letartóztatását, akinek társai már július eleje óta fogva vannak.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. elején párkapcsolatban élt Szegeden egy fiatal nővel. A gyanúsított – mielőtt a sértettet prostitúciós tevékenység céljából eladta egy lányok futtatásával foglalkozó házaspárnak – a nőt megtévesztette azzal, hogy tartozása áll fenn a rendőrség felé, amelyet ha nem fizet be, akkor börtönbe kell vonulnia. Ezt, valamint a sértett iránta tanúsított érzelmeit kihasználva rávette a fiatal nőt arra, hogy külföldön keresse meg a tartozás ellenértékét, de hogy azt milyen munkával kell elérnie, ekkor még nem közölte.

Ezután egy autó megtekintésének indokával a gyanúsított a sértettet átvitte bűntársai lakásába, majd ott szembesítette azzal, hogy 1,7 millió forintért eladta őt, és prostituáltként kell dolgoznia. Ezután férfi a lakást elhagyta, majd amikor a sértett is távozni akart, akkor a gyanúsított bűntársai megakadályozták őt ebben, bántalmazták, iratait és mobiltelefonját elvették. Az állandó, rendszeres erőszakos fellépésekkel (megfélemlítéssel, szidalmazásokkal és fenyegetésekkel) lelkileg megtört sértettnek előbb Szegeden, majd Németországban és Ausztriában kellett prostitúciós tevékenységet folytatnia.

A fiatal nőnek 2017 nyarán sikerült megszabadulnia fogva tartóitól, de addig is Magyarországon legalább 950 000 forintot, míg Németországban és Ausztriában több mint 30 000 eurót kellett a prostitúciós tevékenységgel összefüggésben átadnia részükre.

A sértett a sérelmére elkövetett bűncselekményekkel összefüggésben súlyos lelki sérüléseket szenvedett és az emiatt kialakult pszichés és testi tünetei miatt orvosi kezelésre szorult.

A sértett megtévesztésével és a sértettel kapcsolatban fennálló befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyének okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A gyanúsított ugyanis többszörösen büntetett előéletű, cselekményét két, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, továbbá elfogására a vele szemben kibocsátott elfogatóparancs alapján került sor. Mindezeken túlmenően gyanú merült fel arra is, hogy a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanban kábítószert tárolt, valamint kiskorú élettársát is prostituáltként futtatta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »