Projektindító sajtóközlemény /X/

Projektindító sajtóközlemény /X/

Projektindító sajtóközlemény

 

Projektindító sajtóközlemény

 

2022.05.05

 

Oxigénszint-érzékelő riasztórendszer tervezése és telepítése

 

Kovászna megye, a projekt kedvezményezettjeként hajtja végre az Oxigénszint-érzékelő riasztórendszer tervezését és telepítését célzó pályázatot – cod SMIS 152190 –, melyet a Nagy Infrastruktúra Operatív Programból finanszíroznak. Prioritási tengely: A lakosság egészségének védelme a COVID-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben, az energiahatékonyság és az energiaforrások felhasználásának növelése, a REACT-EU finanszírozásával. Művelet: A válság okozta hatások enyhítésének támogatása a koronavírus-járvány és annak társadalmi következményei kontextusában.

Pályázat fő célja: a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban olyan, az oxigénkoncentráció szintjét érzékelő, zárt térben használt riasztórendszer bevezetése, amely a betegek és az egészségügyi személyzet biztonságát növeli. A pályázatból beszerzett rendszer integrálható az épület jelenlegi irányító rendszerébe, monitorizálás és a mért adatok tárolása céljából.

A pályázat sajátos célkitűzései:

Hírdetés

• a rendszer megengedi, hogy utólag (minimum 20) oxigénszint érzékelőt kapcsoljanak rá, és valós időben mutatja a koncentrációt a kihelyezett detektorok környékén.

• a központ programozható relé modulokkal rendelkezik, amelyek megengedik, hogy egy riasztás alkalmával elinduljon a szellőző rendszert vagy utasítja az ablakok kinyitását, bezárását.

• a központ olyan modulokat tartalmaz, amelyek rácsatlakoznak az épület jelenlegi irányító rendszerére, tűz esetén pedig egy elektromos motoros váltószelep segítségével lezárja az oxigénellátást

• a rendszer mérőelemekből (O2-koncentráció detektor/szenzor), digitális kijelzőpanelből, optikai és hangjelzésből, központi egységből áll.

• évi 5 ezer beteget kezelnek azokon az osztályokon, ahová beszerelik a riasztórendszert.

A pályázat összértéke: 335.324,39 lej

Az Európai Unió társfinanszírozásának értéke:335.324,39 lej

Pályázat időtartama: 2021.07.01 – 2022.12.31

További információk: Telefon: 0267-311190/148, E-mail: [email protected].

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által a Nagy Infrastruktúra Operatív Program 2014-2020 keretében társfinanszírozott projekt.

 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »