Programok Losoncon és a Völgyben

Programok Losoncon és a Völgyben

Losonc, 2018. március 1., 17.00

Kármán József Alapiskola és Óvoda, Losonc, Ráday terem

 Hazajáró közönségtalálkozó

 A Hazajáró című turisztikai-honismereti magazinműsor 2011. október 9-én indult a Duna TV-n. A műsor célja a Kárpát-medence természeti, kulturális értékeinek, történelmi emlékeinek és az ott élő magyarok életének bemutatása. A műsor stábja emellett szívesen tesz eleget olyan meghívásoknak, melyen a nézőkkel és közönséggel találkozik, s megosztja velük a népszerű sorozat készítésének hátterét is.

A a találkozóval veszi kezdetét a hagyományos Kármán Napok rendezvénysorozata is, amelyen a hagyományos Március 15-i megemlékezés mellet előadások és kirándulás is várja az érdeklődőket.

 

2018. március 1., 17.00

Völgy, Almáspuszta, Gömörpéterfala,

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő előadása:  Közép-Európa, iszlamizáció, nemzetállamok

Részlet:

“A kerületemben, Steglitzben egy szép parkban százhúsz fát fognak a következő napokban kivágni az önkormányzat által felbérelt munkások, mivel kell a hely egy konténervárosnak. A szenátus 450 migránst fog elhelyezni a park helyén létesülő befogadóközpontban. Igaz, hogy van ott két gimnázium és egy uszoda is, de hát biztos csupa rendes embert költöztetnek be, akik nem fogják zaklatni a lányokat. Megszűnik a park, és 21,3 millió euróért épül oda egy befogadóállomás. Érdekes, de a Zöldek (Die Grünen) politikusai nem mentek oda tüntetni a szegény, kivágandó öreg fák miatt.

Péntek délben már nem volt kedvem tovább otthon maradni. Egy jót beszélgettem Wolf-Nagy Tündével, az M1 berlini tudósítójával, majd órákkal a gép indulása előtt kimentem a repülőtérre, elüldögéltem egy bisztróban, majd felszálltam a hazainduló budapesti gépre.”

Losonc, Nógrádi Könyvtár

Ringató – A VARÁZSSZEKRÉNY MESÉI

A VARÁZSSZEKRÉNY MESÉI

Csecsemő (Baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek és természetesen az őket ölükben tartó anyukáknak, apukáknak, vagy akár az őket kísérő nagyobb testvéreknek! Egy igazi családi programot ajánlunk!

Leírás: „Fedezzétek fel mit rejt a varázsszekrény! Találkozhattok egy virgonc kiscicával, egy kedves és játékos kutyussal, egy félénk egérkével és egy mulatságos és felettébb hajlékony levelibékával! Az előadás különlegessége, hogy egy szépséges tüllruhás balerina és egy ifjú herceg is megjelenik a színen, így talán már nem is titok, hogy minden szereplőt valódi táncművészek keltenek életre!

A jelenetek aláfestése mind-mind klasszikus zene, amelyben Mozart, Chaikovsky, Bach és Dvorák művei csendülnek fel.

Az előadást teljes mértékben a legkisebbekre hangoltuk, sem hangos zene, sem hirtelen mozdulat vagy fényváltás nem zavarhatja meg kis nézőinket. Az esetleges ölből való „elmászkálást” is bekalkuláltuk, így lett igazán családbarát a „VARÁZSSZEKRÉNY MESÉI”!

Az előadás része egy interaktív találkozó a szereplőkkel, amely nem más, mint egy kellék, jelmez és szereplő „simogatás”!

A program összjátékideje hozzávetőleg 55 perc.

Összeállította: Puntigán József


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »