Programok és szórakozási lehetőségek a Rimaszombati járásban szeptember 27-ig

Programok és szórakozási lehetőségek a Rimaszombati járásban szeptember 27-ig

Ezen a hétvégén Rimaszombatban vásáron szórakozhat, Füleken a SöRFeszten sörözhet, Rimaszombatban pedig magyar mozit, könyvbemutatót és múzeumi rendezvényt látogathat.

 

Minden kedves olvasónknak nagyon jó szórakozást és szép őszi pihenést kívánunk!

 

Szeptember 23-án és 24-én (péntek-szombat) Rimaszombatban, a Főtéren kerül megrendezésre a Gömör-Kishonti Vásár.

Szeretettel meghívjuk Önöket a hagyományos Gömör-Kishonti Vásárra, amelyre 2022. szeptember 23-án, pénteken és 24-én, szombaton kerül sor a Főtéren.

Szeptember 24-én (szombaton) 14:00 órakor Füleken, a Városi Piacon SöRFeszt lesz.

A Iuvenis Neogradiensis és Várlak Fesztivál eseménye.

Hírdetés

 

Szeptember 26-án (hétfőn) 16:00 órakor Rimaszombatban, az Orbis moziban a közkedvelt Avatar filmet vetítik magyar szinkronnal.

 

Szeptember 26-án (hétfőn) 17:00 órakor Rimaszombatban, a Csillagházban Gál Lajos: A csend végtelen volt és sötét könyvbemutatójára kerül sor.

A Vámbéry Irodalmi Estek legújabb könyvbemutatója szeptember 26-én, hétfőn 17.00 órától valósul meg Rimaszombatban, a Daxner utcai Csillagházban. A bemutatásra kerülő könyv Gaál Lajos: A csend végtelen volt és sötét című kötete. A kötetet bemutatja Szászi Zoltán Talamon Alfonz-díjas író, költő, publicista. A könyvbemutató második részében a szerzővel Hodossy Gyula József Attila-díjas költő, a Lilium Aurum Könyvkiadó igazgatója és Pomichal Krisztián, a kötet szerkesztője beszélget. Az estet Scheer Szabó Mária vezeti.

Szeptember 27-én (kedden) 15:00 órakor Rimaszombatban a Gömör-Kishonti Múzeumban az Idegenforgalom Világnapja címmel múzeumi rendezvény lesz.

Ezen a napon a múzeum 9:00–18:00 óra között ingyenes belépőt kínál a rendezvényeire. A programot 15:00 órakor nyitja meg a múzeum igazgatónője, Olga Bodorová és Jaroslav Hric, a Gemer Idegenforgalmi Iroda igazgatója.

Összeállította: Mede Géza


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »