Programok és szórakozási lehetőségek a Rimaszombati járásban április 15-ig

Az első igazi tavaszi hét kínálatában gasztronómiai finomságok, beszélgetős est és színházi előadás is szerepel. Szép hetet kívánunk minden kedves olvasónak!

Április 9-13-án (hétfő – péntek)  Rimaszombatban a Junior komplexben: A Magyar Konyha Hete

Az étterem kínálatában a magyar konyha mindenféle finomsága megtalálható lesz. A rimaszombati Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola április  9 és 13 között az egri partneriskolával közösen a Junior Komplex étteremben ismét megrendezi a Magyar Konyha Hetét.

A hét folyamán igazi magyar ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket, így természetesen lesz halászlé, gulyásleves, Jókai bableves, debreceni töltött káposzta, kolozsvári rakott káposzta, sajttal és sonkával töltött rántott csirkemell, pacalpörkölt, csülök pékné módra, Somlói galuska és egyéb finomságok kerülnek az asztalra az egri partneriskola és diákjai tálalásában.  

Április 13-án  (pénteken), 18:00 órától Rimaszombatban a Három rózsa kávéházban: Tisztességes Szlovákiát akarunk  – beszélgetés Mózes Szabolcsal.

Hírdetés

Idei első estjét tartja a Rimaszombati Kávéház, amelynek a vendége Mózes Szabolcs publicista és politikai elemző lesz, akivel a szlovákiai politikai fejleményekről beszélget Hangácsi István április 13-án, pénteken 18.00 órától a Három Rózsa Kávéházban (Fő tér 20).

Április 14-én  (szombaton), 16:00 órától  Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban: Szappanbuborék színház Odeszából.

Különleges élményben lehet részük azoknak, akik április 14-én, szombaton jegyet váltanak az odeszai szappanbuborék színház előadására. A vidám előadásra elsősorban gyerekek és családok érdeklődését várják. A 16.00 órakor kezdődő előadásra a belépő 7 euróba kerül, három évnél aluli gyerekek az előadást ingyen tekinthetik meg. 

Összeállította: Mede Géza 

Nyitókép: Körkép.sk/kpa


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »