Programajánló: Gútáé a főszerep a Komáromi járásban

Az elkövetkező napokban Gútára figyel a Komáromi járás, ahol többek között jubileumi kézilabdatorna, vásári forgatag, búcsú és népi játékok is várják az érdeklődőket. Ezen kívül az autók szerelmesei a Monostori Erődben tekinthetik meg a 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált három napon keresztül koncertekkel tarkítva. Jó szórakozást kívánunk!

Augusztus 9.-12., Gúta

XXV. Kolárovo CUP – Jubielumi kézilabdatorna augusztus 9 és 12 között. Bővebb infó itt.

Augusztus 9., Gúta

Az Élő Vidék Gazda Platform, a csallóközi és csilizközi magyar gazdák szövetsége közös búzagyűjtést szervez. Az összegyűjtött búzából a gútai malomban liszt készül, melyet a rászorulóknak, intézményeknek ajánlanak fel. Az összegyűjtött búzát augusztus 9-én a gútai tájházban délután 15.00 órakor öntik össze.

Augusztus 9.-12., Dél-Komárom

17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál a Monostori Erődben

Benzingőzzel átitatott tömény Amerika, gumifüsttel tarkított, felejthetetlen pillanatok, több mint 1500 amerikai autó a 30-as évektől napjainkig, a legizmosabb, legdögösebb verdák, bikavadító programok és persze hajnalig tartó rock and roll bulik! Légy részese Magyarország legnagyobb amerikai autós bulijának: 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – 2018. augusztus 9-12. Komárom, Monostori Erőd! Bővebb infó itt.

Augusztus 10.-12., Gúta

34. Gútai Búcsú és Vásár – a teljes program itt érhető el

Augusztus 10.-11., Gúta

Hajómalom Fesztivál – ízek, dallamok, barátok

“Szeretnénk ha a hajómalom és térsége visszakerülne oda ahová való. A gútai kulturális élet középpontjába! Óriási programokkal készülünk a gútai vásár és búcsú idejére. Hamarosan felfedjük a titkot! Itt az első Hajómalom Fesztivál!”

PROGRAM:

AUGUSZTUS 10 – Péntek
Belépő: 5 EUR , gyermekeknek 15 éves korig ingyenes,

21:00 Attila Farkas Jr. Group
23:00 Garami Funky Staff
00:30 DJ Carlos – disco

AUGUSZTUS 11 – Szombat
Belépő: 5 EUR , gyermekeknek 15 éves korig ingyenes,

21:00 Groove Train
23:00 Király Viktor
00:30 DJ Ricardo

Augusztus 10., Komárom

Csillagles az erődben

“Töltsön velünk egy éjszakát a komáromi erődben! Augusztus 10-én egy rendhagyó programmal készülünk Önöknek. Az érdeklődők az augusztusi csillaghullást az Öregvárból követhetik nyomon.” – Bővebb infó itt

Augusztus 11., Dél-Komárom

Beatrice-koncert a 17. Amerikai Autós Fesztiválon. Kezdés 20:00-kor, a Monostori Erődben. Bővebb infók itt.

Augusztus 12., Gúta

Gyermekek-Ért ingyenes népi játékok, ügyességi játékok, körhinta – autentikussan ringispil, derű és bodzaszörp várja a családokat a VMK főterén. Gútán, a Vásár és Búcsú kísérő programjaként, augusztus 12-én 14.00-tól. Szervező: Köz-Ért Polgári Körök!

Augusztus 14., Komárom

6 hónappal Ján Kuciak halála után. Meghoznák az előrehozott választások a tisztességes Szlovákiát? Mi várható a novemberi önkormányzati választásokon? Mihez kezdjünk a korrupcióval?

Mi változott az országban az elmúlt hónapokban? Mennyire alakult át a közhangulat és mi várható a novemberi helyi megmérettetéseken? Biztonságos napjainkban oknyomozó újságírónak lenni? Mit sikerült elérni és mit érhettünk volna még el a soha nem látott mértékű tüntetésekkel? Tisztességesebb országgá válhat Szlovákia?

Közéleti beszélgetés a Körkép.sk és Knirs Imre szervezésében Komáromban, a Viking Pubban.

Időpont: 2018. augusztus 14, 18.00

Résztvevők: 

A műsor moderátora: Király Zsolt, a Körkép.sk főszerkesztője
Az est házigazdája: Knirs Imre

Összeállította Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: körkép.sk/kpa


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »