Programajánló – Érdekes műsorok és szórakozási lehetőségek a Rimaszombati járásban

Programajánló – Érdekes műsorok és szórakozási lehetőségek a Rimaszombati járásban

Érdekesnek ígérkező műsorok és szórakozási lehetőségek a Rimaszombati járásban január 28-ig

Magyar Kultúra Napja Putnokon, január 22-én, hétfőn, 13:30 órakor, a Tompa Mihály Közösségi Házban

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt Putnokra, 2018.január 22-én hétfőn, 13:30 -kor kezdődő Ember és természet c.vetítéssel egybekötött előadásra, melyet apa tart a Magyar Kultúra Napja alkalmából, majd utána a Holló Galériába, ahol egyéni kiállítás nyílik.

Egy szelet India, január 22-én, hétfőn, 14:00 órakor a Városháza galériában Rimaszombatban.

Az év elején indiai körúton járt a beretkei Bari Marián és a budapesti Kroutil Gyula, akik fényképezőgépükkel örökítették meg a varázslatos tájat, s az őshazát, hiszen Bari Marián roma származású és így különös izgalommal kereste a közös pontokat, a közös vonásainkat.

A tárlat megnyitójára 2018 január 22-én, hétfőn 14.00 órakor kerül sor a rimaszombati Városháza Galériában. Közreműködik Bari Marián zongorán.

A tárlat február végéig tekinthető meg.

Angol nyelvű társalgási klub Rimaszombatban, január 24-én, 19:00 órakor a Tátra-Bárban

A Fundament Polgári Társulás önkéntesei által szervezett angol nyelvű társalgási klub újabb estjére kerül sor 2018. január 24-én a rimaszombati Tátra-Bárban. A klub kiváló alkalmat nyújt az angol nyelv gyakorlására kötetlen keretek között.

Hírdetés

XVII. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Verseny, Rimaszombatban

A  Csemadok Országos Tanácsa  megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi  Választmánya és a Gömör-Kishonti Művelődési Központ  2018-ban meghirdeti a XVII.  Ferenczy István Országos Képzőművészeti  Versenyt. Beküldési határidő: február 12, cím: Oblastný výbor Csemadok,   Jesenský 5.  979 01 Rimaszombat.

A verseny kiértékelésére, az eredményhirdetésre és a díjak átadására február 28 -án (szerdán) 13.30 órától kerül sor Rimaszombatban a Tompa Mihály Magyar Tannyelvű Alapiskola Novomeský utcai  (Nyugat-lakótelep)  épületében, ahol a legjobb pályamunkákból kiállítás is nyílik. A kiállítás anyagát a Tompa Mihály Országos Versenyen is megtekinthetik a résztvevők.

A versennyel kapcsolatban érdeklődni lehet  a következő telefonszámon:

0907/871 451 (Csemadok TV)

Polgármesterek Bálja Rimajánosiban, január 26-án 19:00 órai kezdettel a rimajánosi kultúrházban

A hagyományosan megrendezésre kerülő Polgármesterek Báljára a rimajánosi kultúrházban kerül sor január 26-án, 19:00 órai kezdettel. Játszik a poltári Syntakt zenekar. Érdeklődni lehet Rimajánosiban a Községházán, tel. 047/5677116

Feldolgozta: Mede Géza

Forrás: Gömörilap.sk, Gömöri Hirlap, Rimava.sk, Google.com

Nyitókép: Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »