"Problémás" miskolci "fiatalokat" költöztet Encsre a Fidesz – ajándék a helyi iskoláknak és diákoknak

"Problémás" miskolci "fiatalokat" költöztet Encsre a Fidesz – ajándék a helyi iskoláknak és diákoknak

Encs lakossága megdöbbenve értesült arról, hogy a Fidesz rendkívüli testületi ülésen döntött: ingyen biztosít telkeket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak, hogy gyermekotthont létesítsenek a városban – áll a Jobbik közleményében, alább olvasható a folytatás.

A közel félszáz miskolci problémás fiatal Encsre költöztetése ellen már civilek is aláírásgyűjtésbe kezdtek, főleg azok után, hogy a település polgármestere is elismerte, a sok esetben deviáns kamaszok a helyi iskolákba fognak járni.

Tekintettel arra, hogy más településeken a hasonló intézetek a rendőrség szerint is közbiztonsági kockázatot jelentenek, a Jobbik ellenzi a nevelőotthon Encsre költöztetését.

A nemzeti néppárt elfogadhatatlannak tartja, hogy amíg a fiatal házasokat nem támogatják kedvezményes telekvásárlási lehetőséggel Encsen, addig nevelőintézet számára több telek is jut ingyen. A Jobbik felszólítja a városvezetést, vonja vissza a lakosság érdekeivel ellentétes döntést – zárja szavait Hocza Tamás, a párt választókerületi elnöke.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »