Próbálkozott a Dortmund, végül mégis a lipcseiek örülhettek

Próbálkozott a Dortmund, végül mégis a lipcseiek örülhettek

Két meccs után is hibátlan a bajnoki címvédő Bayern München a Bundesligában. A bajorok a Schalkét verték 2-0-ra. Botlott viszont a Dortmund. A Ruhr-vidéki csapat a Gulácsi Péterrel a kapuban felálló Lipcse vendégeként szenvedett vereséget.

Rangadót rendeztek a német bajnokság második fordulójában, de álmosan kezdődött a Schalke 04 – Bayern München-meccs. A mérkőzés első élesebb helyzetéig ugyanis az 56. percig kellett várni, ekkor a hazaiak részéről Huntelaar találta el a keresztlécet egy távoli lövésből. Az első komolyabb Bayern-akcióra a 74. percben került sor. Alaba húzott el a bal oldalon, majd középre adott. A labda Lewandowskit találta meg, akinek a kapu torkából sem sikerült betalálnia. Nem úgy a 81. percben, amikor Javi Martínez kiugratása után vágta a kapuba a labdát a lengyel támadó, ezzel a második meccsén már a negyedik gólját szerezte. A Schalke hiába próbálkozott az egyenlítéssel. A hosszabbítás perceiben labdát vesztettek a félpályánál, a kontrából pedig a fiatal német Kimmich volt eredményes, beállítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

A Dortmund az újonc RB Leipzighez látogatott, amelynek kapuját a magyar válogatott hálóőre, Gulácsi Péter védte. A sárga-feketék veszélyeztettek először az összecsapáson. A nyáron szerződtetett Schürrle lőtt távolról, a labda nem sokkal kerülte el a kaput. A fordulás után, a 78. percben a hazaiak vezethettek kontrát Wimmer révén, akinek a lövését Burki kapus bravúrral védte. Öt perccel később jött a dortmundi válasz. Ismét Schürrle veszélyeztetett, de a labda a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. A végén a lipcseiek örülhettek. Burke ment el a szélen, középre adott, Keita pedig közelről kíméletlenül a léc alá vágta a labdát, megszerezve ezzel a győzelmet csapata számára.

A bajnokságban a Dortmund ezzel csak a nyolcadik, a tabellát a Bayern vezeti.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »