Pro Catechesi díjjal jutalmazták a Szeged-Csanádi Egyházmegye két hitoktatóját

Pro Catechesi díjjal jutalmazták a Szeged-Csanádi Egyházmegye két hitoktatóját

Pro Catechesi díjat vehetett át Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspöktől az egyházmegye két hitoktatója június 16-án, a szegedi Havas Boldogasszony-templomban rendezett katekéta-Te Deumon.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által alapított díj Don Bosco pedagógiájának, életszentségének, Egyházhoz való hűségének példáját állítja a katekéták elé.

A kitüntetést idén Gyekiczki István Győzőné és Soczó Géza kapta.

Gyekiczki István Győzőné szülővárosában, Gyulán kezdte óvónői hivatását. 1992-ben Szarvason, a gyakorlóóvodában új kihívás várta: a rendszerváltozás után új, keresztény szellemiségű óvodai csoport indítása. Négy évvel később hitoktató–tanító diplomát szerzett.

Hírdetés

2016-ban a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara mesteroktatói címmel tüntette ki. Nagy szerepet vállal az új pedagógusnemzedék nevelésében.

Soczó Géza 1995 óta szolgál hitoktatóként. Jelenleg Gyomaendrődön és Hunyán katekéta. 1999. június 4-én a késő esti órákban villám csapott a hunyai templomba, néhány perc múlva már égett a tető, a hatalmas lángok pedig pillanatok alatt a famennyezetre is átterjedtek. Soczó Géza az utolsó pillanatban hősiesen kimentette a lángok elől az Oltáriszentséget. Ezt követően nagy szerepe volt az új plébánia felépítésében.

A Mária Társulattal és a helyi karitász tagjaival együtt évek óta táborokat szervez a közösségbeli gyermekeknek.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »