Privátreklám

JEGYZET – Mintha nem volna elég a mindenhonnan előugró agresszív, gagyi reklámözön, az utóbbi időben magánpostaládámba is egyre több közeli, de inkább távoli, mondhatni tangenciális ismerősöm küldözgeti a neki(k) éppen nagyon tetsző, illetve nagyon nem tetsző vége-hossza nincs anyagokat.

Ráadásul olyan felszólítás kíséretében, amit ma már – remélhetőleg – az elemiben sem használ a szigorú tanítónő, hisz rég bebizonyosodott, hogy a kisgyereknek a felelősségmulasztás miatt különböző szörnyűségeket kilátásba helyező tanerői fenyegetés felnőtt korba is átnyúló károsodást okoz.

Nálam természetesen ilyenről már szó sincs, sátáni számokkal kifejezhető életkorom immunissá tesz ilyesfajta lelki traumákkal szemben, de futólag sikerül felbosszantaniuk az olyan felszólításokkal, hogy „ezt el KELL olvasni és tovább KELL küldeni!” Nem, nem kell, csak meghalni kell, minden más egyebet lehet. Ha akarom, ha kedvem van hozzá, stb.

A küldözgetők közül töröltem egy párat, lett is belőle morcos fintorgás, de annyi baj legyen! Ha valaki esetleg kételkedne benne, ezúttal közlöm, ismerek minden betűt, vagyis ami érdekel, azt zökkenőmentesen el tudom olvasni. Biztos lesznek, akik felcsattannak, mondván, hogy a közösségi oldalak épp az ilyen jellegű kapcsolattartásért (is) vannak, ha nem tetszik, le lehet mászni a frászbukról.

Így van, tökéletesen igaz, de ismétlem, hogy a privát postaládámba tömködik a különböző blődségeket. Ráadásul két éve odaveszett egy csomó dokumentumom egy többszörösen ide-oda küldözgetett, egészséges életmódot ajánlgató iromány útközben felszedett vírusa miatt. A lépcsőházi postaládánkat szerencsésen megszabadítottam a különböző bevásárlóközpontok kéretlen-váratlan reklámújságjaitól: „nemes egyszerűséggel” kiragasztottam a ládára egy cédulát, közölve, hogy kíméljenek meg a papírhulladék bedugdosásától. Becsületükre legyen mondva, azóta is megkímélnek.

Hát ezt szeretném elérni az elektronikus postaládám esetében is: akiket letiltottam, levettem a levelezőlistámról, kiiktattam a barátinak mondott közelállóim közül, azok lássák be, majd csak akkor küldjenek-küldhetnek bármiféle tájékoztató anyagot, ha könyörögve kérem, segítsenek ki némi információval, mert már nem tudom, melyik világon élek! De addig ne utasítgassanak semmire sem!


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »