Prágában tárgyal csütörtökön Orbán Viktor

Prágában tárgyal csütörtökön Orbán Viktor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Prágába utazik, ahol részt vesz a visegrádi országok (V4) és a Nyugat-Balkán államainak csúcstalálkozóján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Andrej Babiš cseh kormányfő meghívására először külön a V4-ek miniszterelnökei egyeztetnek a prágai várban, majd munkaebéd keretében tárgyalnak Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegro és Szerbia vezetőivel – tette hozzá a sajtófőnök.

A cseh kormány tájékoztatása szerint a rendezvény célja a visegrádi és a nyugat-balkáni régió együttműködésének erősítése.

Hírdetés

Az ülés napirendjén az aktuális európai kérdések szerepelnek, úgymint az új Európai Bizottság összetétele, a 2020 utáni többéves pénzügyi keret, az infrastruktúra, az emberi erőforrások, az oktatás, a pénzügyi stabilitás témája illetve az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdések.

A programot Andrej Babiš cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Peter Pellegrini szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közös sajtótájékoztatója zárja
– mondta Havasi Bertalan.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »