Pozsonyi csata megemlékezése

Pozsonyi csata megemlékezése

Adjon az Isten!

2018.07.07-én a Hősök terén tartotta az Üllő vezér Hagyományőrző Egyesület a pozsonyi csatáról szóló megemlékezését. A szervezők megkérték az Új Magyar Gárda Mozgalmat, hogy biztosítsuk a zavartalan lebonyolítást. Fejér megyei bajtársakkal más 9 órától a helyszínen voltunk, segítettünk az előkészületekben.

10 órakor elindult az ostormenet a Kodály köröndtől, mi a menet beérkezését vártuk, ami 10:45-kor motorosok felvezetésével megérkezett. Utána egy élőképet láthattunk, mely a Vérszerződés egy elképzelt történetét próbálta visszaadni a közönségnek. A Himnuszt Sinkovics-Vitay András előadásában hallgathattuk meg, majd Dr. Négyesi Lajos hadtörténész ünnepi beszéde következett. Ezt követően a Hősök emlékkövénél a szervezők és a megemlékezők lerótták tiszteletüket. Dévai Nagy Kamilla művésznő előadása után karikás ostor bemutatót láthattunk, majd a Pannonikum együttes koncertezett. A Regélő Fehér Táltos dobcsapat műsora óriási siker volt, melyet egy fogadalomtétel követett, ahol a jelenlévők vállalták, hogy őseink hagyatékát megőrzik, megvédik és az utódaiknak továbbadják.

Hírdetés

Tóth Tibor, a rendezvény szakrális vezetőjének az ünnepi gondolatait ismét egy karikás ostor bemutató és az Egység zenekar koncertje követte. A rendezvényt egy SZER-etetkör zárta kb. 17 órakor. Csodálatos élményekkel gazdagodva és lelkileg feltöltődve hagytuk el aHősök terét. A rendezvény rendbontás nélkül fejeződött be.

 

Szebb Jövőt!

UMGM országos sajtó


Forrás:ujmagyargardamozgalom.com
Tovább a cikkre »