Pozsonyeperjes mozizni hív!

Pozsonyeperjes mozizni hív!

A magyarországi Győrladamér és a csallóközi Pozsonyeperjes települések közös Interreg-projektjének köszönhető, hogy Pozsonyeperjes egy mobilis mozitechnikával gazdagodott a sikeres pályázat segítségével, amelyet pénteken be is vetnek a nagyközönség számára. 

A profi projektor mellett egy szétszedhető és egyben hordozható, 6×4 m nagyságú vásznat is sikerült beszereznie a falunak, amelyet nemcsak a kultúrházban, hanem akár szabadtéren is fel tudnak állítani.

Sőt, a szomszédos településekre is gond nélkül szállítható”

Hírdetés

– tette hozzá Csiba Ferenc, pozsonyeperjesi lakos, aki a falu kultúrprogjainak szervezésénél játszik fontos szerepet. Csiba elmondta, hogy idővel filmklubot szeretnének létrehozni és havonta minimum egy filmmel kedveskednének az érdeklődőknek. 

Az első nyilvános vetítés május 6-án lesz, este 19:00-tól a felújított pozsonyeperjesi kultúrházban. A Hab című filmet nézzük majd meg, amelynek főszereplője Kerekes Vica felvidéki színésznő. A film után pedig Vicával egy közönségtalálkozóra hívjuk a nézőket, így lehetőséget nyújtunk a kötetlen beszélgetésre”

– árulta el a kultúrfelelős. Ferenc azt is elmondta, hogy a szlovákiai filmarchívumból és a nemzeti filmintézetből kértek ki listát a jogdíjas filmekről, amelyeket majd ,,leltárba vesznek”, s abból válogatnak a legközelebbi vetítéshez. 

A szervezők bíznak a részvételben, hiszen már mindenkire ráfér a kulturális élet és az egymással való személyes találkozás élménye. A csapat mindenkit szeretettel vár a filmvetítésre és a közönségtalálkozóra Kerekes Vicával. A rendezvényhez tetszés szerinti összeggel lehet majd hozzájárulni. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »